Exista o multime de lucruri mici pe care le poti face pentru a-ti ingriji sanatatea, dar care au un impact mare in timp.

Iata cateva sfaturi utile pentru a avea mai multa grija de tine:

Foloseste SPF

Sanatatea pielii este foarte importanta, mult mai importanta decat aspectul acesteia. Vestea buna este ca exista o solutie foarte usor de pus in practica daca vrei sa ai grija de ambele aspecte cu un singur produs.

Protectia solara este esentiala pentru a preveni imbatranirea pielii, mai exact pentru a te bucura de o piele ferma si sanatoasa, fara pete pigmentare, pentru cat mai mult timp. Tot protectia solara este cheia daca iti doresti sa previi aparitia unor boli dermatologice grave. Razele UVA si UVB sunt responsabile de distrugerea pielii la nivelul celular, de aceea crema cu SPF trebuie sa fie cea mai buna prietena a ta. Foloseste SPF pe fata si gat zilnic, indiferent de anotimp. Pe 24beauty.ro gasesti o multime de creme cu SPF de la branduri de renume.

Citește și: Cum arată și cât costă cea mai scumpă mașină din lume! Mașina unicat își schimbă culoarea și a fost comandată de doi soți dintr-o dinastie "iubitoare de șampanie și modă"- GALERIE FOTO

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Vara, aplica SPF atat pe fata, cat si pe corp, in special daca porti pantaloni scurti, maiouri, fuste sau rochii. De asemenea, atunci cand mergi la plaja, crema cu SPF este obligatorie. Opteaza pentru SPF 30 sau 50 daca iti doresti o protectie de durata.

Pune accent pe preventie

Preventia este foarte importanta atunci cand iti doresti sa ai grija de sanatatea ta.

De aceea, este o idee buna sa gasesti timp pentru un set de analize de baza anual. Medicul de familie iti poate oferi o trimitere pentru a efectua acest set de analize gratuit, in baza sistemului national de asigurari medicale.

De asemenea, un consult oftalmologic anual te poate ajuta sa te bucuri de ochi sanatosi pentru cat mai mult timp. 

In afara de setul de analize anual si de consultul oftalmologic, este o idee buna sa programezi si o vizita la dentist. Afectiunile dentare sunt foarte frecvente, insa daca le tratezi timpuriu vei cheltui mai putini bani si vei avea parte de mult mai putin disconfort.

Include miscarea in rutina ta

Sportul este esential pentru a-ti conserva starea de sanatate, dar si pentru a preveni afectiuni cronice precum bolile de inima. Incearca sa faci miscare zilnic, fie ca alergi, inoti, mergi la sala, faci exercitii acasa sau mergi la Pilates. Alege un tip de miscare pe placul tau si incearca sa integrezi acest tip de miscare in rutina ta saptamanala.

Citește și: 4 semne care indică că ai fost blocat pe WhatsApp. La ce trebuie să fii atent

Asculta sfatul medicului

Medicul de familie iti poate oferi sfaturi pretioase pentru a avea grija de sanatatea ta, de la lucruri ce tin de preventie si pana la tratamente.

Tine cont de sfatul medicului de familie sau al medicului specialist, in special in momentele in care nu stii ce sa faci.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sanatatea merita pretuita si ingrijita. Alege sa faci zilnic mici pasi in aceasta directie, pentru a te bucura de sanatatea ta cat mai mult timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si