Aflam raspunsurile de la Georgiana Mutescu, specialist estetica in centrele Nomasvello.

1. Care este motivul formarii cearcanelor?

G.M: In zilele noastre cearcanele sunt tot mai des intalnite, din cauza mai multor factori. Ritmul de viata stresant, alimentatia dezechilibrata, consumul prea ridicat de sare si zaharuri afecteaza sanatatea epidermei.  

De obicei, cearcanele apar atunci cand exista un exces de melanina (culoare) la nivelul pielii, cand ne confruntam cu retentia de apa sau din cauza stresului si a oboselii acumulate in timp.

Mai mult, o privire incercanata denota ruperea vaselor capilare de la nivelul pielii de sub ochi, care este atat de subtire, incat tradeaza orice imperfectiune a epidermei. Cand se descompune hemoglobina, aceasta se oxideaza si da nastere aspectului hiperpigmentat de sub ochi, adica acelor asa-zise “pungi”. 

Citeste si: Fiecare femeie este pregătită de orice pentru frumusețe

Putem face urmatorul test: daca  pielea se albeste la simpla apasare, atunci cauza aparitiei cearcanelor este retentia de apa sau problemele de circulatie a sangelui; daca nu isi schimba culoarea, ele implica o hiperpigmentare specifica persoanelor cu tenul mai inchis.

2. Exista si o cauza genetica a aparitiei cearcanelor?

G. M. Da, factorul genetic poate contribui, de asemenea, la aparitia cearcanelor. Ele se pot mosteni si de la bunici sau parinti.  

Factori precum stresul, oboseala si consumul de alcool, cafea, tutun ori dulciuri amplifica aceasta afectiune si creeaza senzatia de fata umflata, ca urmare a inflamarii glandelor suprarenale.

3. Exista remedii naturiste pentru tratarea cearcanelor?

G. M. Cearcanele se pot trata si in mod naturist, insa rezultatele difera de la persoana la persoana. Iata cateva sfaturi de aplicat acasa:

- corpul are nevoie de cel putin 8 ore de somn/noapte

- adopta un regim de viata sanatos si echilibrat, pe baza de fructe si legume

- elimina sau micsoreaza cantitatea de  cafea, zahar, tutun si alcool consumate zilnic

- aplica zilnic comprese cu ceai de musetel sub ochi, caci acestea au rol  antiimflamator 

Citeste si: VIDEO- Masca de protecție usucă tenul. Avem nevoie de hidratare

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- incearca sa nu mai consumi sare, acesta fiind principalul factor care cauzeaza retentia de apa, circulatia deficitara si, implicit, aparitia venelor albastrui sub piele.

- aplica felii de castravete proaspat direct pe ochi si lasa sa actioneze timp de 10-15 minute.

Efectul va fi unul de hidratare si de revigorare a epidermei, iar aspectul pielii se va imbunatati rapid.

- aplica in jurul ochilor un amestec pe baza de: suc de cartofi cruzi, suc de castravete si zeama de la o lamaie. Vitamina C va conferi luminozitate tenului, iar sucurile proaspete de cartofi si castravete vor hidrata si vor atenua hiperpigmentarea pielii.

- maseaza  zona de sub ochi cu suc de rosii, care are proprietatea de a conferi luminozitate pielii

Vitamina C ajuta la atenuarea cearcanelor
Vitamina C ajuta la atenuarea cearcanelor

4. Ce tratamente exista la salon pentru diminuarea cearcanelor?

G.M. Cearcanele se pot trata si la saloanele de infrumusetare, prin tratamente faciale de hidratare in profunzime a tenului, pe baza de substante active precum: aloe vera, vitamina C sau acid hialuronic, denumit de catre specialisti si “fantana tineretii”, pentru efectul sau benefic de la nivelul pielii. 

In centrele Nomasvello se poate realiza un tratament de hidratare flash, de o zi sau un tratament intensiv, de 21 zile, in functie de cat de accentuate sunt cearcanele.

Tratamentul flash include 3 pasi:

Pasul 1 consta intr-o curatare Proskin in profunzime a tenului, cu ultrasunete si energie galvanica, prin care se elimina punctele negre, impuritatile si excesul de sebum, fiind curatati porii. 

Citeste si: 7 ritualuri de îngrijire ale pielii după 50 de ani

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pasul 2 consta intr-o rejuvenare faciala cu IPL (lumina intens pulsata),  care stimuleaza colagenul si elastina prin care se regenereaza pielea si care depigmenteaza petele, conducand si la intinerirea epidermei

Pasul 3 implica aplicarea unei masti si a unei fiole cu acizi naturali proprii pielii, cu efect iluminator si de hidratare intensiva. Se pot aplica produse pe baza de acid hialuronic, aloe vera si vitamina C. 

Pasul 4, prin care se finalizeaza tratamentul, implica masajul facial cu o lotiune revitalizanta cu vitamina C si antioxidanti, care confera luminozitate tenului.

Curatare faciala in profunzime anti-cearcane
Curatare faciala in profunzime anti-cearcane

Spre deosebire de tratamentul flash, care are rezultate rapide, in doar 1 ora, tratamentul facial intensiv de 21 zile implica o rutina zilnica de ingrijire a tenului, timp de 3 saptamani,  atat prin vizite la salon, cat si prin aplicarea acasa de produse dermato-cosmetice No+Vello.

Schema de tratament este personalizata pe tipul de ten al fiecarui client si se ofera in urma unei diagnoze faciale gratuite cu lampa cu ultraviolete (Woodlamp), realizata in saloanele Nomasvello.

Aplicarea de produse dermato-cosmetice in saloanele Nomasvello
Aplicarea de produse dermato-cosmetice in saloanele Nomasvello

5. Ce sfaturi de preventie recomandati?

Prevenirea cearcanelor se poate face relativ usor, prin odihna (sunt necesare minimum 8 ore de somn zilnic), hidratare (minimum 4 pahare de apa pe zi), demachiere zilnica,  o alimentatie bogata in legume si fructe si scazuta in sare si zahar, dar si prin renuntarea la vicii (cafea, alcool, tutun). 

Asadar, eliminati factorii de stres si bucurati-va de viata si de o privire luminoasa.

Mai mult, mersul la salon are si un efect terapeutic, la fel si rasul, ambele conducand la o stare de bine generala si fiind terapii anti-imbatranire, pro piele frumoasa si sanatoasa, fara cearcane!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si