Rețeta de sos wasabi nu este o rețetă tradițional românească. De fapt, acest sos face parte din bucătăria japoneză. Sosul wasabi se serveste adesea la sushi, fiind un hrean tipic japonez. Dar cum noi nu suntem in Japonia, iar multe dintre ingredientele lor sunt incă un mister pentru cultura noastră, putem învăța singuri cum anume se face un asemenea sos wasabi.
Author: Alina Raducu luni 16 noiembrie 2020 , 16:47
Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante.
Această "adăugire la feluri de mâncare" este numită adesea hrean sau mustar japonez. Acest lucru este parțial adevărat, deoarece în proprietățile sale și în natura acuității sale, seamănă tocmai cu aceste produse: cremoase, care dau căldură mai mult nasului decât limbii.
O bucată de traditie japoneză în doar cateva lingurite de sos wasabi
- o jumatate de ceasca de apa - 3 lingurite de praf de wasabi - o jumatate de ceasca de sos de soia - 2 lingurite de ulei - 2 lingurite de vin dulce - o lingurita de ghimbir proaspat - doua cepe verzi
Iata ce ai de făcut. Ceapa verde trebuie să o speli foarte bine si sa înlături floricica și prima frunză de deasupra, după care sa o toci (partea alba si frunzele) cat mai marunt posibil. Intr-un bol amesteca praful de wasabi cu apa pana cand obtii o pasta fina dupa care adauga uleiul si ghimbirul si continua sa amesteci. Fara a te opri din amestecat, adauga sosul de soia, treptat.
Cand ai terminat cu acestea, treci la adaugarea vinului. Asigura-te ca toate ingredientele sunt bine incorporate si apoi poti pune si ceapa tocata in bolul de sos wasabi.
Daca ai facut toate acestea, pune sosul wasabi peste mancare si bucura-te de un gust cu totul aparte.
Nu degeaba este traditie japoneza. Savoarea este parte componenta a ei. Așadar,savurează noul tau sos wasabi si încânta-i pe cei dragi cu o noua reteta care ii va da pe spate.