Ce este sosul Wasabi?

Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante.

Această "adăugire la feluri de mâncare" este numită adesea hrean sau mustar japonez. Acest lucru este parțial adevărat, deoarece în proprietățile sale și în natura acuității sale, seamănă tocmai cu aceste produse: cremoase, care dau căldură mai mult nasului decât limbii.

O bucată de traditie japoneză în doar cateva lingurite de sos wasabi

Ingredientele necesare pentru a prepara un sos delicios wasabi:

- o jumatate de ceasca de apa
- 3 lingurite de praf de wasabi
- o jumatate de ceasca de sos de soia
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de vin dulce
- o lingurita de ghimbir proaspat
- doua cepe verzi

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cea mai simplă rețetă de sos wasabi

Iata ce ai de făcut. Ceapa verde trebuie să o speli foarte bine si sa înlături floricica și prima frunză de deasupra, după care sa o toci (partea alba si frunzele) cat mai marunt posibil. Intr-un bol amesteca praful de wasabi cu apa pana cand obtii o pasta fina dupa care adauga uleiul si ghimbirul si continua sa amesteci. Fara a te opri din amestecat, adauga sosul de soia, treptat.
Cand ai terminat cu acestea, treci la adaugarea vinului. Asigura-te ca toate ingredientele sunt bine incorporate si apoi poti pune si ceapa tocata in bolul de sos wasabi.

Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante.  Aceas
Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante. Aceas

Citeste si: Iahnie de fasole- o rețetă de post delicioasă. Merge de minune cu murături!

Daca ai facut toate acestea, pune sosul wasabi peste mancare si bucura-te de un gust cu totul aparte. Nu degeaba este traditie japoneza. Savoarea este parte componenta a ei. Așadar,savurează noul tau sos wasabi si încânta-i pe cei dragi cu o noua reteta care ii va da pe spate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si