Iată cea mai gustoasă rețetă de Gazpacho pe care trebuie să o încercați!

Ingrediente Gazpacho

  • 700 de grame de roșii cărnoase, bine coapte (pot fi din soiuri amestecate, eu am adăugat și roșii cherry pentru dulceață)
  • 100 de grame de castravete proaspăt, cântărit după ce a fost curățat de coajă și de semințe
  • 60 de grame de ceapă, curățată
  • 150 de grame de ardei roșu, cântărit după ce a fost curățat de cotor și de semințe
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ardei chili (opțional)
  • 75 de grame de pâine de casă, fără coajă
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2-3 ramuri de busuioc proaspăt (opțional)
  • 100 de ml.
    de ulei de măsline extravirgin de bună calitate
  • 1 linguriță sos tabasco
  • sare și piper după gust
  • opțional – pentru garnisit: ardei roșu brunoise (cubulețe mici), castravete brunoise, măsline negre fără sâmburi, tocate, ulei de măsline extravirgin, frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel

 

Modul de preparare

1. Pentru a face un gazpacho răcoritor mai aveți nevoie de un singur lucru: un blender puternic, capabil să transforme toate ingredientele într-un piure fin. E important să alegeți ingrediente de bună calitate, legume proaspete și bine coapte.

Citeste si: Îngrașă pepenele roșu? Răspunsul dat de nutriționiști

2. Pentru a face gazpacho, spălăm bine roșiile și le tăiem în jumătăți sau sferturi, după mărime. Dacă folosiți roșii cherry, acestea se lasă întregi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Punem toate roșiile în blender și le mixăm până când se lichefiază. Adăugăm ceapa tăiată în bucăți mari, usturoiul zdrobit, castravetele tăiat în bucăți, ardeiul chili (dacă îl folosim) și ardeiul gras roșu, toate tocate mare.

3. Pâinea o înmuiem în apă rece apoi o stoarcem bine și o adăugăm în blender, urmată fiind de pătrunjelul verde și opțional, și de busuiocul tocat în bucăți mari.

Adăugăm și uleiul de măsline extravirgin și mixăm la viteză mare până când totul devine un piure fin.

Adăugăm oțetul, sosul tabasco, sare și piper după gust. Omogenizăm bine și gazpacho e gata.

Înainte de servire, se toarnă gazpacho în farfurii și, opțional, se pot adăuga câteva cuburi de gheață. Se stropește cu ulei de măsline extravirgin și se garnisește cu bucăți de legume crude și măsline fără sâmburi tocate. Merge foarte bine cu pâine prăjită.

Citeste si: GAZPACHO- delicatesa răcoritoare de vară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si