Cum se prepară corect gazpacho, o supă rece delicioasă
Gazpacho este o supă făcută din ingrediente crude. Aceasta se servește rece. În verile foarte fierbinți, e chiar recomandat să se adauge în gazpacho câteva cuburi de gheață.
Iată cea mai gustoasă rețetă de Gazpacho pe care trebuie să o încercați!
1. Pentru a face un gazpacho răcoritor mai aveți nevoie de un singur lucru: un blender puternic, capabil să transforme toate ingredientele într-un piure fin. E important să alegeți ingrediente de bună calitate, legume proaspete și bine coapte.
Citeste si: Îngrașă pepenele roșu? Răspunsul dat de nutriționiști
2. Pentru a face gazpacho, spălăm bine roșiile și le tăiem în jumătăți sau sferturi, după mărime. Dacă folosiți roșii cherry, acestea se lasă întregi.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Punem toate roșiile în blender și le mixăm până când se lichefiază. Adăugăm ceapa tăiată în bucăți mari, usturoiul zdrobit, castravetele tăiat în bucăți, ardeiul chili (dacă îl folosim) și ardeiul gras roșu, toate tocate mare.
3. Pâinea o înmuiem în apă rece apoi o stoarcem bine și o adăugăm în blender, urmată fiind de pătrunjelul verde și opțional, și de busuiocul tocat în bucăți mari. Adăugăm și uleiul de măsline extravirgin și mixăm la viteză mare până când totul devine un piure fin.
Adăugăm oțetul, sosul tabasco, sare și piper după gust. Omogenizăm bine și gazpacho e gata.
Înainte de servire, se toarnă gazpacho în farfurii și, opțional, se pot adăuga câteva cuburi de gheață. Se stropește cu ulei de măsline extravirgin și se garnisește cu bucăți de legume crude și măsline fără sâmburi tocate. Merge foarte bine cu pâine prăjită.
Citeste si: GAZPACHO- delicatesa răcoritoare de vară