Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo completă pentru perioada 18 septembrie- 1 octombrie 2023.

Meteorologii au anunțat temperaturi mai ridicate decât normalul valorilor pentru această perioadă. În unele zone ale României temperaturile vor atinge chiar și 30 de grade Celsius!

Citește și: Vremea în octombrie 2023: Prognoza meteo pentru a doua lună de toamnă

Vremea în Banat

În prima săptămână, valorile termice nu vor varia foarte mult de la o zi la alta și se vor situa în general peste normele caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor între 26 șii 28 de grade Celsius și ale minimelor între 4 și 16 grade. 

Pe 24 și 25 septembrie este așteptată o răcire, iar apoi vremea se va menține relativ normală din punct de vedere termic, cu maxime de 24- 26 de grade și minime de 10- 12 grade, mediat regional.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în pe 19 și 20 septembrie și din nou pe 24 și 25 septembrie.

Vremea în Crișana

În Crișana, valorile termice diurne vor varia pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor fi cele mai coborâte, de 26 de grade în zilele de 19, 20, 24, 25 și 30 septembrie, dar și în ziua de 1 octombrie.

În rest, valorile se vor situa între 27 și 29 de grade, acestea fiind mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Temperaturile minime se vor situa în jurul a 14 grade în prima săptămână, iar apoi vor scădea treptat până la 10 grade.

Sunt anunțate ploi în perioada 18- 21 septembrie și în zilele de 24 și 25 septembrie.

Cum va fi vremea în perioada 18 septembrie - 1 octombrie 2023? Prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în perioada 18 septembrie - 1 octombrie 2023? Prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni

[Sursa foto: Facebook]

Vremea în Transilvania

În prima săptămână, valorile termice vor crește de la 24 la 28 de grade Celsius, iar din 24 septembrie vremea se va răci, iar maximele vor ajunge la medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 8- 10 grade, iar în zilele de 20, 21, 24 și 25 septembrie vor urca la medii de 12 grade.

Probabilitatea averselor este mai ridicată în zilele de 19 și 20 septembrie, precum și în zilele de 25 și 26 septembrie.

Vremea în Maramureș

În prima săptămână, vremea va fi în general mai caldă, cu maxime de 24- 28 de grade. Cele mai scăzute temperaturi sunt estimate pentru 19 septembrie, cu minime de 12- 14 grade.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Pe 24 septembrie, vremea se va răci semnificativ, iar acest proces va continua până spre finalul intervalului, iar valorile vor fi de la 26 spre 22 grade pe timp de zi. Pe timp de noapte, valorile vor fi de la 14 la 10 grade.

Sunt așteptate ploi în perioada 18- 21 septembrie și în zilele de 24 și 25 septembrie.

Citește și: Cum va fi vremea în România în perioada 18 septembrie-16 octombrie 2023? Prognoza meteo completă!

Vremea în Moldova

Vremea va fi mai caldă și frumoasă în prima săptămână a intervalului, cu valori termice ce nu vor varia mult de la o zi la alta, astfel încât mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade, iar minimele vor fi între 12 și 14 grade.

În a doua săptămână vremea se va răci ușor până la valori ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor de 10 grade.

Probabilitatea averselor va fi scăzută pe aproape tot intervalul de prognoză.

Vremea în Dobrogea 

Vremea va fi în general frumoasă pe tot intervalul de prognoză, iar valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal până pe data de 25 septembrie, iar apoi vor scădea ușor și se vor apropia de normalul perioadei.

Maximele vor avea medii între 24 și 28 de grade, cele mai ridicate fiind în 23 și 24 septembrie, iar minimele vor fi între 14 și 16 grade.

Probabilitatea ploilor va fi scăzută pe aproape tot parcursul intervalului.

Cum va fi vremea în perioada 18 septembrie - 1 octombrie 2023? Prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în perioada 18 septembrie - 1 octombrie 2023? Prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni

[Sursa foto: Facebook]

Vremea în Muntenia

Vremea se va încălzi treptat până la data de 24 septembrie, iar valorile vor varia pe timp de zi, de la 26 de grade până spre 30 de grade. Pe timp de noapte, acestea vor varia de la 12 grade la 16 grade. 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

După această dată, vremea se va răci ușor, iar maximele vor scădea la medii de 25 de grade, iar minimele la 12 grade Celsius.

Probabilitatea averselor va fi scăzută în cea mai mare parte a intervalului.

Vremea în Oltenia

În perioada 18- 23 septembrie vremea va fi în mare parte a regiunii mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, astfel încât mediile maximelor vor crește de la 24 de grade spre 28 de grade, iar minimele vor fi oscilante de la 12 la 16 grade.

În a doua săptămână aduce o ușoară răcorire, astfel încât media valorilor maxime va coborî spre 24 de grade, iar a minimelor spre 12 grade.

Probabilitatea averselor va fi mai ridicată în zilele de 19 și 20 septembrie și în zilele de 25 și 26 septembrie.

Citește și: Echinocțiul de toamnă 2023 are loc pe 23 septembrie: Ce semnificația are această dată?

Vremea la Munte

Valorile termice vor varia pe parcursul intervalului. În prima săptămână, temperaturile vor crește treptat, iar în a doua săptămână vor avea tendința să scadă ușor.

Astfel, temperaturile maxime vor avea medii între 14 și 20 de grade, cele mai ridicate valori fiind în data de 23 septembrie, iar cele minime vor fi între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori la finalul perioadei.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 18- 22 septembrie și din nou în data de 25 și 26 septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si