Toti liderii europeni si-au exprimat regretul dupa vot si spera totusi ca, pana luni, cabinetul de la Londra va veni cu un plan de rezerva. Chiar acum, premierul Theresa May se confrunta cu o motiune de cenzura in Parlament.

Parlamentul britanic a respins cu majoritatea covarsitoare acordul de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana. Opozitia laburista il considera orientat catre interesele europene, nu britanice, iar cu acest mesaj nationalist si-a castigat foarte multi adepti.

Chiar si 118 deputati din tabara premierului Theresa May.

Romania, care detine presedintia rotativa a Uniunii Europene, si-a exprimat regretul dupa vot prin presedintele Klaus Iohannis!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Si ministri ai guvernului Dancila plus lideri europeni din toate tarile au transmis mesaje similare. Lira sterlina a inregistrat o cadere foarte mare pe pietele financiare, imediat dupa votul din Parlamentul britanic. Si-a revenit fata de moneda Euro doar cand, in spatiul public, au aparut discutii referitoare la o re-negociere a documentului Brexit cu Bruxelles-ul sau referitoare la un nou referendum pe tema iesirii Regatului din Uniunea Europeana.

Impactul economic asupra Marii Britanii, dar si asupra tarilor din Uniunea Europeana ar fi urias in cazul unui Brexit fara Acord. Piata libera ar disparea, ceea ce inseamna taxe vamale si preturi mai mari la orice importa sau exporta Regatul.

Greutati vor intampina, insa, romanii care vor sa lucreze in Regat dupa data de 29 martie anul acesta, cand intra in vigoare efectiv Brexitul! Vor avea nevoie de viza, ca pentru orice tara extra-comunitara.

Potrivit Bloomberg, care citeaza Oficiul Naţional de Statistică de la Londra, numărul romanilor rezidenţi în Regatul Unit a ajuns la 411.000, ţara noastră urcând, anul trecut, pe locul doi, dupa Polonia, în topul cu cei mai mulţi emigranţi în Marea Britanie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si