Close sidebar
Close sidebar

Cursul valutar BNR pentru 29 aprilie 2024: Evoluția pieței valutare, anunțată de BNR

Descoperă cursul valutar BNR pentru luni, 29 aprilie 2024. Consultă noutățile de pe piața valutară și vezi ce se întâmplă zilnic cu monedele internaționale.

Ana-Maria Costea,

Descoperă cursul valutar BNR pentru luni, 29 aprilie 2024.

[Sursa foto: Pexels]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 29 aprilie 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR, luni, 29 aprilie 2024

Euro- 4.9758 lei

Dolar american- 4.6438 lei

Lira sterlină- 5.8200 lei

Franc elvețian- 5.0948 lei

Gramul de aur- 349.8708 lei

Citește și: Se schimbă legea. Cine sunt românii care se vor putea pensiona mai devreme fără a pierde nimic la pensie

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Află cum evoluează monedele internaționale în ziua de 29 aprilie 2024, consultând cursul valutar BNR.

[Sursa foto: Freepik]

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 29 aprilie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9765 lei, după ce a crescut cu +0.02%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6373 lei, după o scădere cu -0.01%.

Pe 26 aprilie 2024, vineri, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 350.3208

lei, după ce a crescut cu +3.42%.

Cum poți identifica monedele false?

Recent, în Spania a fost identificat un grup format din zece persoane care au falsificat monede euro și le-au pus în circulație în toată Europa.

Pentru a identifica cu ușurință monedele falsificate, în Germania, banca responsabilă pentru monedele euro germane a publicat „Ghidul monedelor”, un document ce conține informații esențiale despre monede.

„Nu trebuie să fii expert în monede pentru a distinge falsurile de monedele autentice”, este specificat în document, conform dw.com

Reprezentanții Bundesbank au oferit mai multe indicații cu privire la evaluarea monedelor. Specialiștii le recomandă oamenilor să acorde atenție „primei impresii” pentru că, în general, „imaginea monedei se distinge clar pe restul suprafeței monedei” și contururile sunt „clar recunoscute. Pentru monedele false, „imaginea monedei pare adesea neclară și moală”, iar „suprafața este pătată, prezintă linii sau adâncituri”.

Citește și: A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cursul valutar BNR pentru ziua de 29 aprilie ne spune ce se întâmplă cu moneda unică.

[Sursa foto: Freepik]

„Spre deosebire de monedele false, unde inscripția de pe margine este adesea încetățenită și acoperită de textura marginii monedei, inscripția de pe marginea monedelor de doi euro autentice este clar recunoscută. De asemenea, distanțele dintre simbolurile și cuvintele individuale sunt adesea diferite de cele ale monedelor autentice”, mai spun specialiștii, conform sursei citate anterior.

Reprezentanții băncii menționează faptul că partea centrală a monedelor de un euro și doi euro este ușor magnetică, iar testarea monedelor se poate face cu ajutorul unui magnet. Așadar, monedele vor fi atrase de un magnet ușor și cad de pe magnet la cea mai mică agitare.

Totuși, marginea exterioară a monedelor autentice de un euro și doi euro, dar și în cazul celor de 10, 20 și 50 de cenți, nu este magnetică. Monedele autentice de unul, doi sau cinci cenți din oțel acoperit cu cupru sunt puternic magnetice.

Monedele false de unul și doi euro nu sunt magnetice sau sunt atrase puternic de un magnet.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI