În următoarele zile temperaturile vor scădea treptat, în toată ţara, cu până la 10 grade. Începând de zilele următoare, ploile și vijeliile cuprind aproape toată țara.

Temperaturi scăzute

Temperaturile ridicate din perioada Paștelui s-au datorat unei mase de aer cald venită din Africa, care de joi este înlocuită cu una rece. 

Citeste si: Alertă meteo de la ANM. Ploi torențiale și vijelii în jumătate din țară

În capitală, de exemplu, de la 26 de grade, cât am avut marți, joi se va răci cu 6-7 grade și va ploua. Schimbarea bruscă de temperaturi se va resimţi şi mai mult vineri, când va fi înnorat, iar maximele vor fi de 17 grade.

Citeste si: Cutremure în România resimțite în această dimineață, în mai multe orașe din țară

Nici sâmbătă nu va fi foarte cald, însă măcar sunt şanse să zărim soarele.

Prognoza pentru începutul lunii Mai

Veştile bune sunt că de săptămâna viitoare, vremea revine, din nou, la sentimente mai bune. Temperaturile vor depăşi 20 de grade, în toată ţara.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Banat și Crișana, maximele vor fi între 18-20 de grade Celsius, iar minimele vor fi între 7-8 grade Celsius.

Citeste si: Horoscop mai 2022: Zodiile care vor avea parte de surprize majore în viaţa amoroasă

În Transilvania, valorile termice maxime începând cu data de 1 mai sunt cuprinse între 14 și 17 grade, iar minimele între 5 și 6 grade.  

Nord-vestul teritoriului va avea valori maxime cuprinse între 17 și 18 grade. În Maramureș, spune ANM, valorile termice minime vor ajunge la valori de 6 grade, cu risc mare de precipitații. În Moldova, data de 1 mai aduce valori maxime cuprinse între 21 și 22 de grade, iar niminele vor fi de 6-8 grade.

În sudul țării, și la București, odată cu începutul lunii mai, valorile termice maxime vor fi între 23 și 24 de grade, iar cele minime de maxim 8 grade, cu posibilitatea apariției precipitațiilor, dar nu mai devreme de 6 mai.

Citeste si: Sărbătoare 27 mai 2022: Ce sfinţi sunt prăznuiţi în miercurea după Paşte?

În zona Dobrogei, ANM anunță valori cu plus, cuprinse între 17 și 22 de grade, iar minimele vor fi de maxim 10 grade.

După 1 mai, la munte valorile vor înregistra o încălzire, ajungând la o medie de 8 grade, iar după data de 4 mai și până la sfârșitul intervalului, media maximelor va fi de 9-10 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si