Desigur, cele mai multe trenduri nu sunt neaparat sanatoase sau eficiente, lucru care este demonstrat prompt de catre specialistii si expertii industriei.

Totusi, exista si trenduri de care ar trebui sa tii cont, acum si pe viitor, mai ales daca doresti sa slabesti si desigur, vrei sa mentii rezultatele obtinute pe termen lung. Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aplici la o dieta pentru a o imbunatati!

Citește și: Pe ce dată intră pensiile pe card în octombrie 2023?

Consumul de alimente in mod atent

Dupa cum bine stii, exista destul de multe diete care iti interzic anumite alimente sau sunt bazate pe un regim alimentar extrem de restrictiv. Aceste diete au fost considerate bune, optime pentru o perioada. Totusi, in anul 2023 s-a pus accentul foarte mult pe alimentatia atenta.

Mai exact, in loc sa elimini ciocolata ca si gustare ocazionala, este recomandat sa o consumi cu moderatie. In loc sa spui adio unui anumit aliment sau ingredient, apeleaza la moderatie.

Consumul atent de alimente si preparate contribuie totodata si la o relatie mai buna cu mancarea in general. Chiar daca trebuie sa elimini un numar mare de kilograme, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ajungi sa urasti mancarea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Grija fata de organism primeaza

In trecut, infometarea era considerata un mod foarte eficient de a pierde kilograme. Inca este astfel – dar, evident, nu este un mod deloc sanatos. Cele mai multe diete de slabit cu actiune rapida sunt diete cu rezultate negative pe termen lung. Aceste rezultate afecteaza intreg organismul – iar de acesta trebuie sa ai grija pentru a te putea bucura de faptul ca ai slabit.

Astfel, se pune accentul pe nutritia corespunzatoare – vitamine, minerale, nutrienti, fibre, proteine si grasimi sanatoase, printre altele. Se evita astfel deficitul de anumite vitamine esentiale corpului uman, starile de foame necontrolate (cu ajutorul fibrelor) si se asigura gestionarea corespunzatoare a sistemului muscular (prin intermediul proteinelor).

Plan alimentar complet personalizat

Anul 2023 a fost un alt an in care s-a concretizat importanta planurilor alimentare personalizate. De altfel, niciun corp/organism nu este la fel. Astfel, dietele prestabilite au pierdut teren in fata dietelor care se bucura de atentia unui nutritionist. Sfatul medicului devine astfel indispensabil si chiar recomandat inainte de a incepe o dieta.

Nu mai este recomandat sa incepi o dieta din auzite, deoarece aceasta poate avea rezultate negative, ba chiar poate dauna sanatatii tale.

Apoi, un plan personalizat implica faptul ca vei putea slabi in timp ce consumi o mare parte din alimentele preferate. Nu trebuie sa consumi preparate care iti provoaca greata – o dieta care te pune sa faci acest lucru nu este o dieta sanatoasa pentru tine, nici fizic, nici psihic.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Cea mai mare frică a românilor, scumpirile. Ce prețuri au produsele?

Revolutia semipreparatelor

In anul 2023 exista semipreparate sanatoase si la care poti apela pentru o masa rapida si eficienta, dar mai ales pentru o masa care te poate ajuta sa slabesti. Pare greu de crezut, dar acesta este adevarul.

Un exemplu perfect sunt dietele specializate de tip VLCD. Acestea iti pun deseori la dispozitie produse de marca proprie care pot fi preparate in cateva minute. Evident, aceste produse au fost concepute in mod special pentru a favoriza pierderea in greutate, dar si pentru a oferi organismului elementele nutritive necesare pentru o dezvoltare corespunzatoare.

Recomandat este sa citesti mai multe despre o dieta de slabit VLCD inainte de a o incepe – sau, desigur, sa consulti medicul specialist/sfatul nutritionistului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si