„Erau împreună se jucau, se bălăceau. La un moment dat am strigat la ei: nene, plecați acasă. Eu eram mai la vale aici. Unul dintre ei a zis că e culoarea frumoasă la apă și s-au dus mai încolo. Ala mai mare intrase să-l scoată pe cel mic. Dar am văzut că s-au dus amândoi la fund. Am intrat după ei, la adâncime.

N-am putut să fac nimic, m-a luat și pe mine curentul acolo.”, a zis un martor.

Citeste si: Întâmplare șocantă la piscină. Un copil de nouă ani a fost aspirat de pompa de recirculare a apei

Sunt vorbele pline de neputinţă şi amar ale bărbatului care a fost martor neputincios la întreaga tragedie. El a fost cel care a anunțat autorităţile ca să înceapă căutările încă de aseară şi tot el le-a dat veste familiilor.

Copii înghițiți de ape

„A vrut să-l salveze pe celălalt. Al meu avea tricou, celălalt era în pielea goală. L-a apucat de tricou pe al meu și s-au dus la fund amândoi. ”, a zis un tată.

Citeste si: Performanță uriașă pentru sportul românesc. Primul campion european de înot, la masculin, din istorie!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Sâmbătă după-amiază, cei doi prieteni, în vârstă de 14 și 15 ani, se întorceau acasă de la o partidă de fotbal. Căldura sufocantă i-a făcut probabil să se oprească și să se scalde în râul care trece prin apropierea satului.

Acum, în ciuda tuturor eforturilor de salvare, nimeni nu le mai dă şanse de supravieţuire celor doi copii! Pe malul Siretului, doi colaci cu lumânări au fost puşi de rude pentru ei, aşa cum cere traditia creştinească.

Citeste si: Adolescent rănit grav într-un accident produs pe DN 1B, în judeţul Prahova

„Începând cu ora șase s-au reluat căutările, la primele ore ale dimineții echipajele au fost ajutate și de localnici și pescari care au întins plase naval.”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Galați- Eugen Chiriță.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Nu este primul incident de acest gen în zona Siretului. Localnicii spun că aici apa este adâncă, iar curenții foarte puternici și că este exterm periculos chiar și pentru cei care știu să înoate bine. Deși de-alungul timpului apa a luat mai multe vieți în acestă zonă oamenii continuă să se scalde aici.

Mai multe echipaje de căutare-salvare încearcă și la această oră să găsească trupurile celor doi copii, iar în sprijinul lor au venit și mai mulți scafandri de la București. 

Citeste si: Avertizare din partea meteorologilor! Este cod galben de caniculă și disconfort termic weekendul acesta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si