Dragobete 2023. În câteva zile, românii vor sărbători Dragobetele. În această zi, fetele își doresc să își viseze ursitul. Cel mai cunoscut truc este cel cu busuiocul sub pernă. Iată ce modalități mai există în afară de acesta!

Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul?

Dragobete 2023. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul?

Dragobete 2023. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul?

În cazul în care trucul cu busuiocul sub pernă nu funcționează, superstițiile spun că există o altă metodă pentru ca fetele tinere să afle cine va fi alesul lor. 

Un lucru foarte important de făcut este să ții post simplu pe data de 23 februarie: acest lucru înseamnă să nu mănânci produse din carne sau lactate. Pe seară, aprinde o lumânare la ora 23.23. Trece un șnur roșu prin foc o singură dată. Dacă șnurul se arde complet, nu e nicio problemă.

Citește și: Mesaje de Dragobete 2023. Cele mai frumoase urări şi felicitări de dragoste pentru 24 februarie!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În cazul în care ața roșie s-a ars doar pe jumătate, ia restul șnurului și pune-l sub pernă sau sub pat timp de 21 de zile, după ce l-ai răcit cu puțină apă, desigur. După trei săptămâni ursitul ți se va arăta, spun superstițiile. Alte tradiții de Dragobete spun ca în ziua de 24 februarie nu ai voie să coși sau să speli.

Superstiții de Ziua Îndrăgostiţilor la români pentru 24 februarie

Dragobete 2023. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul?

Dragobete 2023. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul?

De Dragobete nu este bine să te cerți cu iubita, soția în casă și nici cu o altă femeie, că-ți va merge rău.

Se spune că dacă nu respecți sărbătoarea Dragobetelui, ouăle se vor strica sub cloști și nu vor scoate pui.

În ziua de Dragobete nu trebuie să plângi. Se spune că lacrimile care curg în această zi sunt aducătoare de necazuri și supărări în lunile care vor urma.

Totodată, lucrările câmpului, țesutul, cusutul, treburile grele ale gospodăriei nu sunt permise de Dragobete. În schimb, curățenia este permisă, fiind considerată aducătoare de spor și prospețime.

Tot de Dragobete nu se coase și nu se lucrează la câmp și se face curățenie generală în casă, pentru ca tot ce urmează să fie cu spor.

Citește și: Mesaje de dragoste de Dragobete. Cele mai frumoase SMS-uri, urări și felicitări pentru persoana iubită în 2023


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si