Internet au doar când este vreme bună, iar multe dintre bucuriile copiilor de la oraș le lipsesc cu desăvârșire. Au, în schimb, multă ambiție și o învățătoare devotată. Ea este cea care a înțeles că poate să-i ajute să ajungă oameni mari. Sunt copiii frumoși din Ţara huțulilor, o comunitate veche și bine conservata, pe care o descoperim acolo unde se pune harta în cui.

La doi pași de frontiera cu Ucraina, pe o culme străjuită din toate părțile de o pădure deasă de brazi și fagi seculari, într-o cămăruță veche de lemn, unde o  sobă scoate mai mult fum

decât căldură, câțiva copii încep o nouă zi de scoală. Cel mai mic are 5 ani, iar cel mai mare are 9 ani și cu toții învață în aceeași cămăruță, o anexă a unei gospodării din acest cătun izolat, pe care o localnică mărinimoasă a pus-o la dispoziția micuților, ca să aibă unde să învețe.

Citeste si: Ora de iarnă 2022: Pe ce dată trece România la ora standard a Europei de Est?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Veronica Stasiuc are 53 de ani și de 30 de ani este învățătoare. Predă la clase diferite în același timp. În timp ce o fetiță citește cu voce tare, un băiețel rezolvă  exerciții de matematică, iar  altul colorează și fiecare are nevoie de aceeași atenție din partea dedicatei învățătoare. Efortul dascălului este răsplătit, cei opt micuți sunt conștiincioși, curioși și absorbiți de fiecare cuvânt al femeii. Copiii se trezesc cu noaptea în cap și sunt nevoiți să străbată drumul spre școală pe jos, pentru ca nici microbuzul nu poate ajunge la școala situată în vârf de munte.

Tot în ediția din aceasta duminică, reporterii "Asta-i România!" vă invită să cunoașteți doi tineri care au decis să lase totul în urmă și s-au întors acasă, după ani petrecuți printre străini. Robert și Monica au renunțat la confortul de la oraș si s-au stabilit într-un sat din Hunedoara, unde își trăiesc viața fără ceas, în mijlocul naturii.

Citeste si: Expoziție de brânzeturi și vinuri

Un alt subiect al ediției de duminica îi vizează pe romii din Buzescu, unde acum bate acum, în palate, nu mai e salbă de lumini, iar focul abia daca mai arde într-o camera. După ce o viață au trăit ca șeicii, proprietarii trebuie să învețe acum lecția de economie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Nu pierdeți duminică, începând cu ora 14:30, o noua ediție a emisiunii "Asta-i România!", prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si