Liceul "Andrei Mureșanu" din municipiul Bistrița Năsăud a fost evacuat, de urgență, din cauza unui puternic miros de gaze.

Autoritățile au dispus evacuarea de urgență a clădirii. Cele 850 de persoane se află în stare de siguranță, în exteriorul instituției de învățământ. 

Potrivit informațiilor transmise de ISU Bistrița Năsăud, în acest moment, autoritățile fac cercetări pentru identificarea și remedierea defecțiunii.

Se efectuează măsurători cu aparate specifice, atât la liceu, cât și în zona adicacentă.

Nu au fost identificate surse și nici valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte ISU-Eon Gaz. Continuă activitatea de măsurare-verificare-recunoaștere se arată în comunicatul transmis de ISU Bistrița Năsăud.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Citește și: Andreea Rabciuc a fost condusă pe ultimul drum! Tatăl tinerei, cel pe care l-a sunat înainte să dispară, nu a fost prezent

sala de clasa

Evacuare de urgență a unui liceu din Bistrița Năsăud, din cauza unui puternic miros de gaze

[Sursa foto: istockphotos]

Liceu evacuat în Alba

Incidentul a avut loc pe 7 marie 2024, la Liceul Tehnologic din comuna Jidvei, în timpul lucrărilor de renovare.

Muncitorii au identificat cadrul imobilului un obiect dubios, care ar fi semănat cu un proiectil. Autortiățile au fost alertate de urgență.

Imediat, cele 170 de persoane aflate în instituția de învățământ au fost evacuate.

O echipă pirotehnică a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru asanarea posibilului proiectil. 

La momentul identificării posibilului proiectil, în scoală se aflau 21 cadre didactice, 6 personal auxiliar, 131 elevi și 18 muncitori.

Toate persoanele prezente la școală se aflau într-un alt corp de clădire față de cel unde a fost identificat posibilul proiectil. Din motive de siguranță s-a procedat suspendarea imediată a cursurilor și evacuarea tuturor persoanelor din toate corpurile din clădire de către polițiști din cadrul IPJ Alba, urmând ca acești să asigure zona pana la sosirea forțelor de intervenție din cadrul ISU Alba. Din cadrul ISU Alba, pentru asanarea posibilului proiectil neexplodat se deplasează echipă pirotehnică (1 ofițer și 2 subofițeri) cu 1 autospeciala pirotehnică, a transmis ISU Alba.

Autortățile nu au raportat nicio victimă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si