Fostul consilier onorific al ministrului Sănătății, Răzvan Cherecheș, a afirmat că după ce va trece vara și se va răci afară, va veni cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, însă campania de vaccinare va ajuta și va face diferența. Totodată, profesorul Răzvan Cherecheș susține că vaccinurile nu ne vor proteja de valul trei, însă numărul de persoane internate în secțiile ATI vor fi în scădere.

Citeste si: Constanța: Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor COVID-19

”Vom începe din nou să ne infectăm”

”Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei. Abia la finalul verii, începutul toamnei, se va face diferenţa, atunci când va începe valul patru. Bineînţeles (că se va vorbi despre un val patru- n.r.), este sezonalitatea virusului respirator, în momentul în care vremea se va răci din nou şi vom reintra în case vom începe din nou să ne infectăm, să transmitem infecţia, sigur, vor fi numere semnificativ mai mici, dar vom vedea o creştere faţă de perioada verii, pentru că deja de peste două luni, din momentul în care se va încălzi vremea şi vom ieşi din case vom începe să stăm cu geamul deschis va începe să scadă rata de transmitere a virusului şi probabil cam la o lună, o lună jumătate din momentul în care se va încălzi vremea va începe să se vadă efectul şi în secţiile de Terapie Intensivă, unde va scădea numărul de persoane internate”, a declarat Răzvan Cherecheş, duminică seară, la Digi 24.

Profesorul a explicat că, în urma campaniei de vaccinare, "valul respectiv va fi semnificativ mai mic pentru că deja ar trebui să ne apropiem de 10 milioane de persoane vaccinate în toamnă şi rezervorul de persoane care pot să fie infectate va fi semnificativ mai mic".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Atunci chiar va face diferenţa vaccinul. În acel moment vom avea un val patru, dar nu vom ajunge în momentul în care să fie inundate secţiile de terapie intensivă”, a spus Răzvan Cherecheş.

Citeste si: Prefectura Capitalei anunță ce restricții vor fi valabile din această seară

Când vom scăpa de masca de protecție

Profesorul universitar, Răzvan Cherecheș susţine că românii ar putea renunţa la masca sanitară de protecţie "cel mai probabil undeva în iarna lui 2021, primăvara lui 2022".

"(...), în România eu spun că vom ajunge la 70% (rata de vaccinare – n.r.) moment în care vom putea să revenim la starea de normalitate anterioară, fără măşti, fără distanţă, fără restricţii”, a conchis el.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si