Explozia de duminică din Kabul ar fi fost provocată de un tir de rachetă care, "conform primelor informaţii, a lovit o casă", potrivit unui oficial al fostului guvern răsturnat în urmă cu două săptămâni de talibani, citat de Reuters.

Citeste si: Răsturnare de situație în Afganistan după atacurile sângeroase ale ISIS-K

Avertismentul SUA: un nou atentat, extrem de posibil la Kabul

Statele Unite au avertizat sâmbătă despre o ameninţare "specifică şi credibilă" în apropierea aeroportului din Kabul şi au cerut cetăţenilor americani să părăsească zona, la două zile după un atac produs în acelaşi loc, soldat cu peste 100 de morţi, transmite Agerpres.

"Ca urmare a unei ameninţări specifice şi credibile, toţi cetăţenii SUA din vecinătatea aeroportului Kabul(...) ar trebui să părăsească zona cât mai curând posibil", a transmis într-un mesaj ambasada SUA la Kabul.

Citeste si: Masacru la aeroportul din Kabul- 100 de morti si 150 de raniti

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Ameninţarea priveşte în special "intrarea din sud, noul minister de interne şi intrarea de lângă staţia de benzină Panshir, la nord-vest de aeroport", se precizează în mesaj.

Atacul sângeros de joi. soldat cu peste 100 de morți, a fost revendicat de gruparea Statul Islamic din provincia Khorosan (ISIS-K). Preşedintele american Joe Biden a prevăzut retragerea trupelor SUA până la 31 august, iar ieri a atras atenţia că un nou atac iminent este "extrem de probabil".

Citeste si: MAE a anunțat că a evacuat cinci cetățeni afgani din Kabul

Evacuarea din Afganistan are ca termen limită ziua de 31 august

Termenul limită pentru evacuarea din Afganistan, prin aeroportul din Kabul, singurul funcţional în prezent, este de 31 august. Mai multe ţări şi-au încheiat deja aceste misiuni. Toate forţele străine în Afganistan au ca obiectiv evacuarea cetăţenilor şi personalului ambasadelor până pe 30 august, a spus anterior un oficial al NATO.

Mai mult de 100.000 de oameni au fost scoşi din ţară de forţele americane sau cu ajutorul lor, începând cu 14 august.

Citeste si:  Haosul continuă în Afganistan, un reporter și un cameraman au fost bătuți de talibani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si