Fetița s-a infectat de la o prietenă care era asimptomatică și a insistat să se interneze, deşi mama sa voia să stea acasă. Cele două sunt nedespărţite de la naştere, pentru că mama își crește singură fiica în urma unei tragedii în familie, potrivit Bihoreanul.ro.

Toți medicii și asistenții din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea au fost impresionaţi de micuța Ariana și comportamentul său ireproșabil: fetița a înțeles pericolul de a-și infecta mama și a insistat pentru internare.

Citeste si: Alexandru Rafila: 8 săptămâni de creştere nu sunt puţine

Mama fetiței: "Și-a făcut singură bagajul și mi-a cerut să sun la salvare"

În urmă cu doi ani, în iunie 2018, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică. Ea a fost operată pentru extirparea unei tumori, apoi a urmat patru sesiuni de chimioterapie la Cluj, iar tratamentul său continuă și acum la Oradea.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Reputat epidemiolog: „Starea de urgență se răzbună în momentul de față”

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul Când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze.
I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital. Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut”, a declarat mama fetiței.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, avertisment pentru români: "Ne înșelăm!" Spitalele NU fac față! E singura variantă"

Cuvinte de laudă de la medici

Medicul curant al Arianei, dr. Adriana Codreanu, de la secţia de Boli Infecţioase II, unde sunt îngrijiţi pacienţii Covid, a mărturisit publicației locale că are "numai cuvinte de laudă" despre pacienta sa. În condiţiile în care este dovedit că persoanele asimptomatice, inclusiv copiii, pot transmite infecţia celor din jur, decizia fetiţei de a se interna pentru a evita îmbolnăvirea mamei demonstrează că este "foarte deşteaptă, hotărâtă şi cu mult bun-simţ".

Citeste si: Ce se întâmplă cu masca agățată de oglinda retrovizoare. Avertismentul unui medic infecționist

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În plus, doctoriţa apreciază şi disciplina Arianei, pentru că la câteva zile după internare a început să manifeste simptome uşoare de boală şi a înţeles că trebuie să i se ia sânge (pentru urmărirea concentraţiei de oxigen) şi să fie investigată tomografic. "Este un pacient conştiincios, cu un comportament de felicitat. De felicitat este şi cea care a crescut-o astfel", spune medicul, care ţine legătura telefonic şi cu mama fetiţei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si