Războiul din Ucraina a ajuns azi în ziua cu numărul 75. Tot astăzi, milioane de ruși au sărbătorit 77 de ani de la victoria asupra nazismului cu obișnuita paradă din Piaţa Roşie la care a asistat şi liderul rus Vladimir Putin. În discursul său, pe care l-a susţinut special pentru această ocazie, liderul de la Kremlin a făcut din nou afirmații despre ceea ce el numește operațiunea militară specială din Ucraina.

Putin a declarat despre aceasta ca este o necesitate în faţa amenințărilor occidentale.

Citeste si: Ce se întâmpla cu soldații ruși pe frontul din Ucraina, în timp ce Putin ținea discursul de Ziua Victoriei

Între timp, mii de refugiați ucraineni care au reușit să scape cu viață din calea războiului îşi găsesc adăpost în ţările vecine țării lor. De la începutul conflictului armat, aproximativ 4.000 de persoane au trecut prin centrele pentru refugiați din Voluntari, acolo unde ministrul Familiei Gabriela Firea a fost astăzi în vizită. Acestea sunt doar câteva dintre concluzii.

Gabriela Firea a fost în vizită la Centrul pentru refugiați din orașul Voluntari

Mesajul transmis de Gabriela Firea, Ministrul Familiei

"Am vizitat, astăzi, împreună cu Evelyn Regner, vicepreședinte al Parlamentului European, și europarlamentarul Victor Negrescu, președinte PES Activist România, Centrul pentru refugiați din orașul Voluntari. Criza umanitară cauzată de conflictul armat neprovocat din Ucraina este fără margini.

Milioane de oameni și-au părăsit casele și au plecat unde au văzut cu ochii. Țările europene vecine Ucrainei le-au oferit protecție și un acoperiș deasupra capului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Gabriela Firea a fost în vizită la Centrul pentru refugiați din orașul Voluntari

Citeste si: Noi semne ale bolii lui Vladimir Putin. Ce a făcut în timpul paradei militare de la Moscova

Poveștile ucrainenilor refugiați în România sunt zdrobitoare. Cei mai mulți dintre ei nu știu dacă își vor mai găsi în viață frații, tații și bunicii rămași la război. Doar la acest centru din Voluntari primesc găzduire și îngrijire sute de refugiați ucraineni, jumătate fiind copii.

Mulți dintre refugiați sunt în trecere prin România, având ca destinație finală Germania, Franta, Canada etc. Chiar și-așa, ei trebuie ajutați în aceste momente grele.

Gabriela Firea a fost în vizită la Centrul pentru refugiați din orașul Voluntari

Citeste si: Emmanuel Macron spune că vrea pace în Ucraina fără „umilirea” Rusiei

De la începutul războiului, aproape 4.000 de persoane au trecut prin centrele pentru refugiați din Voluntari.

La vizită a fost prezentă Simona Neculae, prefectul județului Ilfov, alături de o delegație a Primăriei Orașului Voluntari", este mesajul transmis de Gabriela Firea, ministrul Familiei, pe pagina sa de Facebook. 

Citeste si: Șeful Consiliului European, aflat la Odesa, nevoit să se adăpostească de atacurile cu rachete lansate de ruși


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si