O gafă de proporții a avut loc la Maternitatea Ploiești. Medicii au încurcat doi bebeluși care au fost născuți în aceeași zi.

Evenimentul s-a produs la secția de Obsetrică Ginecologie, din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Cum s-a produs, de fapt, întâmplarea?

Două fetițe au fost născute în aceeași zi și au primit același nume. Ulterior, ele au fost încurcate de doctorii din maternitate.

Cea care a sesizat încurcătura a fost una dintre mame, care a realizat că micuța pe care o ținea în brațe nu era a ei.

Directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat luni, pentru Agerpres, că în acest caz a fost vorba despre două fetiţe născute în aceeaşi zi, care au acelaşi nume şi acelaşi prenume.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Şi-au dat seama repede şi s-a remediat problema. Noi vom demara o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei.

Este vorba despre două fetiţe care au fost născute în aceeaşi zi şi aveau acelaşi nume şi acelaşi prenume. Una dintre mămici este cea care şi-a dat seama că este o problemă”, a

precizat Ilinca.

Citește și: Familie distrusă de durere, după ce medicii i-a anunțat de moartea bebelușului. Ce s-ar fi întâmplat după naștere?

O anchetă a fost pornită în acest caz

În acest caz s-a pornit de urgență o anchetă internă. Mama care a plecat cu copilul femeii a fost sunată să revină la spital cu bebelușul, pentru a-l lua pe al său.

Citește și: Bebeluș de trei luni, salvat de dispecer, prin telefon. Raed Arafat: ,,Orice manevră de prim ajutor poate salva viața persoanei respective până la sosirea echipei de intervenții''

Cazul nu este unul singular. În lume, mulți copii au fost schimbați la naștere. Un exemplu concret în acest caz este legat de brățările purtate de bebeluși. Kevin şi Susan Dunagan din Texas au aflat că bebelușul despre care credeau ca e al lor, de fapt nu era. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După ce s-a născut, acesta a fost dus în camera copiilor. O asistentă a încurcat brățările pe care nou-născuții le poartă. Doi copii aveau coduri similare pe brățări. Până când greșeala a fost identificată, Susan deja alăptase circa trei ore bebelușul greșit. În acest sens, părinții biologici au cerut ca Susan să fie testată pentru diferite boli.

Ulterior, administratorii spitalului și-au cerut scuze pentru situație și s-au oferit să plătească facturile de spitalizare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si