Gheorghe Nichita, fostul primar al municipiului Iași, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Fostul edil al municipiului Iași și fostul șef al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, au fost condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „Amanta”.

Își spiona amanta cu Poliția Locală

Sentința a fost dată marți, 30 august, de către judecătorii de la Curtea de Apel Iași. Fostul primar are la dispoziție 24 de ore să se predea.

În prima instanță, Nichita fusese condamnat la 5 ani și 2 luni de închisoare – 4 ani pentru instigare la abuz în serviciu și 1 an și 2 luni pentru supravegherea ilegală. Între timp însă, judecătorii de la Curtea de Apel au dispus desființarea sentinței originale, care includea și fapte care s-au prescris.

Citeste si: Sărbătoare 31 august 2022: Ce eveniment important este prăznuit în calendarul ortodox?

În cazul lui Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale, s-a constatat prescrierea acuzațiilor de acces ilegal la un sistem informatic și de folosire de informații nedestinate publicității. Magistrații au menținut condamnarea la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu dată în primă instanță.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un rapper a fost înjunghiat mortal în Londra. "Un copil nu îşi va cunoaşte niciodată tatăl"

Gheorghe Nichita a fost acuzat că a folosit Poliția Locală pentru a-și spiona amanta, o angajată a Primăriei.

Gheorghe Nechita a fost eliberat condiționat în octombrie 2021

Dosarul „Amanta” este din 2015, când Nichita era primar al municipiului Iași.

Atunci, procurorii DNA Iași l-au reținut pentru 24 de ore, acuzându-l de faptul că a pus la cale un plan de supraveghere a amantei sale din Primărie cu ajutorul a doi angajați – Hliboceanu și Ștefan Avîrvarei, care era șeful departamentului de urbanism.

Citeste si: Amenzi uriașe pentru cei care merg cu trotineta electrică sau bicicleta în anumite condiții

În rechizitoriu, procurorii rețineau faptul că Nichita i-ar fi făcut cadou femeii un telefon de ultimă generație pe care era instalată o aplicație de spionaj, că s-a folosit de angajații Poliției Locale să o urmărească prin oraș, inclusiv că a angajat un detectiv privat pentru a o urmări și în afara localității.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: 5,5 milioane de pastile de iodură de potasiu vor fi distribuite în vecinătatea centralei nucleare Zaporojie

Gheorghe Nichita este proaspăt ieșit din închisoare: acesta a fost eliberat condiționat în octombrie 2021 într-un alt dosar unde are o condamnare definitivă. Acesta a fost găsită vinovat de luare de mită în septembrie 2020, după ce ar fi primit 10% din contractul de aproape 70 de milioane de lei semnat între Primăria Iași și firma UTI, pentru a crea un sistem de management inteligent al traficului în oraș.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si