Federatia Sanitas anunta ca a strans peste 50.000 de semnaturi, indeplinind conditiile pentru declansarea grevei generale. Sindicalistii din sanatate vor intra in greva de avertisment in 7 mai, urmand ca in 11 mai sa fie greva generala.

In sedinta Consiliului National al Federatiei Sanitas care a avut loc vineri s-a discutat despre rezultatele dialogului purtat in ultima saptamana cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si au fost analizate listele de semnaturi pentru greva.

Sindicalistii Sanitas anunta ca au fost stranse peste 50.000 de semnaturi, indeplinind astfel conditiile pentru declansarea grevei in sistemul de sanatate si asistenta social.

Calendarul protestelor va fi mentinut, spune Sanitas, angajatii din sanatate urmand sa intre in greva de avertisment luni, 7 mai, de la ora 9.00 pana la ora 11.00, si in greva generala in 11 mai.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere- antena3.ro

"Membrii Consiliului National au reiterat faptul ca organizatia noastra ramane deschisa la dialog, in conditiile in care partea guvernamentala ofera – chiar si in al doisprezecelea ceas – solutii consistente si real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generate in Sanatate si Asistenta sociala prin aplicarea noii legi a salarizarii”, transmit sindicalistii.

Cateva mii de angajati din sistemul sanitar au protestat

in 24 aprilie in Piata Victoriei din Capitala, la un miting organizat de Federatia Sanitas.

Sindicalistii acuza discriminari in noul sistem de salarizare, spunand ca exista doua categorii de angajati- medici si asistenti- ale caror salarii au crescut, insa exista cel putin alte sapte categorii care in urma aplicarii legii salarizarii pierd lunar din venit sume care ajung pana la 1.300 de lei. O delegatie a protestatarilor a discutat cu vicepremierul Viorel stefan, liderul Sanitas anuntand la finalul intalnirii ca li s-a transmis ca exista o solutie, care nu a fost insa prezentata, dar care se regaseste in materialul propus de managerii de spitale, vestea buna fiind ca se doreste ca in luna mai salariile sa nu mai fie mai mici decat nivelul din luna februarie. El a precizat atunci ca va fi mentinut calendarul protestelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si