Un sambure de adevar impletit cu un strop de regie si icoana Maicii Domnului care plange a ajuns exponat de muzeu. Nu intr-o biserica monument, ci in muzeul kitschului din Capitala. Vestea s-a raspandit rapid, iar curiosii n-au intarziat sa vina.

O credincioasa isi face cruci langa icoane, dupa care se apleaca la paharul cu... asa-zise lacrimi... si imbiba acolo o bucata de vata, cu care sa se stearga apoi pe corp in speranta ca Fecioara Maria va face minuni. 

Daca unii cred si nu cerceteaza, acesti doi batrani, s-au mirat indelung langa icoana, au studiat fenomenul pe toate partile... dar parca nu le vina sa creada ca in pahar sunt chiar lacrimile Maicii Domnului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Reprezentantii muzeului sustin ca legenda icoanei plangatoare si facatoare de minuni are sute de ani si ca a fost adusa de pe muntele Athos. O calugarita le-ar fi donat-o in urma cu o saptamana.

ADRIAN NASTASA,  KITSCH ANALIST: "Sunt doua tipuri de oameni, credem noi. Unii care au o revelatie si cred in minuni si cei care nu cred in minuni. Noi suntem echidistanti si doar expunem.

Au venit crestini la noi in muzeu care s-au lasat picurati de lacrimile icoanei".

Iar dupa ce... se lasa picurati... pot admira si alte icoane expuse in muzeu ori... obiectele de vestimentatie atarnate pe sarma, carpete cu femei goale, animalele impaiate, costume tiganesti sau... vesminte preotesti..

Pana sa castige cineva la loto, icoana face minuni in conturile muzeului.

Cine vrea sa o vada plateste intrarea.

Imaginea bisericii este ironizata inca de cum urci scarile. Imediat esti intimpinat de o pictura in care Iisus Hristos apare imbracat in hainele celebrului erou fictiv... "Superman". Biserica Ortodoxa a ales... sa nu comenteze situatia!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si