”În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, tonere imprimate, de la diferite societăţi comerciale din Italia şi pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră.

În cele două vehicule, erau transportate 30.260 de kilograme de deşeuri 

Automarfarele erau încărcate cu panouri, tonere şi imprimante. Acestea erau, de fapt, deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația prevăzută de lege.

Mai mult de atât, autoritățile au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate. 

Polițiștii din Botoșani au descoperit 80 de tone de îngrășământ depozitat ilegal, lângă o curte

În acest moment, autoritățile din cadrul Serviciului Arme Exploziv și Substanțe Periculoase Botoșani, efectuează cercetări în două dosare penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de neresepectare a obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice numai în ambalaje și în locuri protejate.

Peste 80 de tone de îngrășământ agricol depozitat ilegal

Potrivit cercetărilor, vineri, în comuna Coțușca, s-au depozitat ilegal, într-un spațiu neacoperit, direct pe sol, mai multe îngrășăminte.

Acestea se aflau atât în curtea unei persoane, dar și pe un teren învecinat cu o școală.

Este vorba, mai exact, de peste 80 de tone de îngrășământ agricol.

În acest caz, cercetările vor continua pentru a se stabili întreaga situație și pentru a fi luate măsurile legale care se impun. 

Persoane suspectate că ar fi încheiat în fals contracte cu un operator de telefonie mobilă

Mai multe persoane din Bacău și Botoșani sunt suspectate că au încheiat în fals 52 de contracte cu un operator de telefonie mobilă, pretinzând că sunt reprezentanții unor societăți comerciale pentru a folosi echipamente de telefonie mobilă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Accident rutier mortal în București. Victima este un motociclist

Angajații operatorului de telefonie mobilă și un consilier juridic ar fi fost implicați în aceste fapte

Cum s-a petrecut totul

„În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând că sunt reprezentanţii unor societăţi comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanţă, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobilă, în complicitate cu angajaţi ai acestuia şi un consilier juridic, în scopul obţinerii unor dispozitive şi echipamente de telefonie mobilă”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 50.000 de euro.

Perchezițiile au vizat descoperirea și ridicarea materialelor de probă, precum înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidențe extracontabile și bani.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Citește și: Incident tragic în Prahova, după ce doi motocicliști s-au izbit de un tractor. Care este starea victimelor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si