UPDATE:  Președintele României, Klaus Iohannis a solicitat de urgență pedepsirea celor vinovați în cazul tragediei de la internatului căminului din municipiul Harghita.

„Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică.

Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”, scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

UPDATE: Din păcate, băiatul scos de sub dărâmături a decedat.

UPDATE:  Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D, se află la fața locului și ne aduce mai multe detalii.

UPDATE:  A fost extrasă și cea de-a patra victimă. Este inconștientă și a fost predată echipajelor medicale de la fața locului. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Update:  Din fericire ce-a de-a treia victimă extrasă în stare gravă a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost și ea transportată de urgență la spital.

„Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături”, a comunicat IGSU. 

Surse MAI spun că ar mai fi două fete sub dărâmături.

"Până în acest moment trei persoane au fost extrase, una în stare conștientă, una în stare semiconștientă și ultima în stare gravă, toate trei fiind transportate la Spitalul Municipal din Odoheiul Secuiesc. Ar fi vorba despre patru minori surprinși, nu sunt informații certe. Colegii sunt agrenați în acțiunile de căutare și sa lvare a tuturor posibile victime. Copiii au în jur de 16- 17 ani", a declarat maior Alina Maria Ciobotariu, ISU Harghita. 

Care este motivul prăbușirii peretelui?

În curtea căminului ar fi avut loc mai multe lucrări pentru a conecta clădirea la rețeaua de canalizare și la rețeaua pluvială. Așadar, cel mai probabil motivul prăbușirii peretelui ar fi fost aceste lucrări care au afectat structura de rezistență.

 

Mai multe echipaje intervin în aceste momente la internatul Liceului Tamasi Aron din municipiul Odorheiu Secuiesc. Acolo, un perete s-a prăbușit brusc peste mai mulți minori, în jurul orei 16:00.

Intervenție dificilă pentru salvarea victimelor de sub dărâmături

Zona afectată se întinde pe aproximativ 200 de metri pătraţi. La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ, trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cămin prăbușit Odorheiu Secuiesc

Trei victime au fost scoase de sub dărâmături în Odorheiu Secuiesc.

[Sursa foto: Szekelyhon.ro]

Trei minori au fost deja extrași de echipele de intervenție de la fața locului

Potrivit ISU Harghita,un copil este resuscitat de medici la locul tragediei. De asemenea, conform autorităților în total trei persoane au fost extrase, iar două deja au fost predate medicilor. Unul conștientă, unul semiconștient și unul în stare gravă.  Cel mai probabil, toți locuiau în respectivul cămin.

Un incident șocant a avut loc luni, în jurul orei 16:00 la căminul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc.

[Sursa foto: Szekelyhon.ro]

În continuare, pompierii caută posibile persoane rănite.

Stire in curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si