Șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a fost întrebat de jurnaliști dacă este îngrijorat de posibilitatea unui atac israelian asupra unei instalaţii nucleare iraniene ca răzbunare pentru atacul din weekend.

Citește și: Israelul promite să răspundă la atacul Iranului, în timp ce Occidentul face apel la reținere: ”Va fi un răspuns”

"Suntem mereu îngrijorați de această posibilitate.

Ceea ce vă pot spune este că inspectorii noștri din Iran au fost informați de guvernul de la Teheran că toate instalațiile nucleare pe care le inspectăm în fiecare zi vor rămâne închise din motive de securitate", a spus Grossi.

Riscul unui accident nuclear în Iran

Instalațiile urmau să se redeschidă a doua zi, a spus Grossi, dar inspectorii ONU nu se vor întoarce decât în următoarele zile.

„Am decis să nu-i las pe inspectori să se întoarcă până nu vedem că situația este complet calmă”, a adăugat el, în timp ce a făcut apel la „reținere extremă”.

Președintele Iranului, avertisment pentru Israel

Iranul va răspunde ferm oricărei acțiuni împotriva intereselor sale, a declarat marți președintele Ebrahim Raisi, potrivit Agenției de știri pentru studenți iranieni, citate de TRT World.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Declarațiile lui Raisi vin la o zi după ce Israelul a avertizat că va răspunde la atacul cu dronă și rachetă de la Teheran din weekend.

„Declarăm categoric că cea mai mică acțiune împotriva intereselor iraniene va fi întâmpinată cu siguranță cu un răspuns sever, larg și dureros împotriva oricărui făptuitor”, i-a spus Raisi emirului din Qatar, șeicul Tamim bin Hamad al Thani.

Israelul a amenințat că va riposta după atacul Iranului

Israelul a amenințat că va riposta după atacul Iranului din weekend

[Sursa foto: Profimedia]

Șeful Statului Major al armatei israeliene, Herzi Halevi, a declarat luni că atacul Iranului asupra Israelului- care a fost o ripostă după bombardarea din 1 aprilie asupra complexului ambasadei Iranului din Damasc- merită un răspuns.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut armatei sale "lista neagră" cu posibile ținte de atacat în Iran drept răzbunare după ultimele lovituri.

Netanyahu a cerut armatei israeliene (IDF) „opțiuni potențiale de țintă” pentru un atac israelian asupra Iranului, a scris The Washington Post citând surse israeliene. 

Iranul a atacat în weekend cu peste 300 de drone și rachete

Iranul a atacat în weekend cu peste 300 de drone și rachete

[Sursa foto: Profimedia]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si