Steve Thompson, fost câştigător al Cupei Mondiale la rugby, a fost diagnosticat cu demenţă la vârsta de 42 de ani. Potrivit bbc.com el a anunţat că îşi va dona creierul pentru a fi folosit în cercetările cu privire la encefalopatie cronică traumatică.

Steve a dat în judecată forurile de rugby pentru neglijenţă 

Creierul va fi donat după moartea acestuia pentru cercetările cu privire la encefalopatia cronică traumatică, care poate fi diagnosticată doar după deces.

Dorința lui Thompson este ca sportul să devină mult mai sigur, fără accidentări.

Citeste si: Elveția se pregătește să aprobe aprobe prin referendum căsătoria între persoane de acelaşi sex

Steve Thompson își va dona creierul după moartea sa

“Îmi voi dona creierul pentru ca să nu treacă prin ce am trecut eu copiii oamenilor pe care îi iubesc. Generaţia noastră trebuie să îşi doneze creierul astfel încât cercetătorii să poată dezvolta tratamente mai bune şi moduri în care sportul să devină mai sigur”. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Steve a făcut parte din echipa Angliei câştigătoare a Cupei Mondiale în 2003. La competiţia de atunci, el a evoluat în toate meciurile naţionalei.

În decembrie 2020, Steve a uimit pe toată lumea când a declarat că nu îşi mai aminteşte niciunul şi a pus pierderile de memorie pe seama loviturilor frecvente pe care le-a primit în cap la meciuri şi la antrenamente. El a fost diagnosticat în 2020 cu demenţă.

Citeste si: Seara Filmului Turcesc la Cluj. Ce film va fi proiectat?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si