Intr-o sedinta a Consiliului de Ministri, duminica, premierul Benjamin Nétanyahu a reafirmat ca Statele Unite au actionat in colaborare cu palestinienii in vederea adoptarii acestei rezolutii de catre Consiliul de Securitate al ONU.

Textul a fost adoptat vineri, de 14 dintre cele 15 tari membre ale Consiliului, dupa ce Statele Unite s-au abtinut, ci nu s-au opus prin veto, asa cum o fac de zeci de ani in privinta acestui subiect.

”Potrivit informatiilor noastre, nu avem nicio indoiala asupra faptului ca administratia Obama este initiatoarea acestei rezolutii, ca se afla in spatele ei, ca a coordonat redactarea ei si a cerut ca ea sa fie adoptata”, a declarat Netanyahu in sedinta de Guvern.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Executivul a chemat la consultari ambasadorii in zece dintre cele 14 tari care au votat rezolutia si cu care intretine relatii diplomatice- Marea Britanie, Franta, China, Rusia, Egipt, Noua Zeelanda, Japonia, Uruguay, Spania si Ucraina.

Aceasta rechemare- in ziua de Craciun- este extrem de neobisnuita.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si