Iată așadar cum îți poți amenaja grădina pentru a obține intimitatea de care oricine ar avea nevoie 

Construiește un gard

Odată ce te gândești să ridici un gard cu siguranță vei reuși să obții acel spațiu privat, ferit de privirile din exterior. Poți alege să construiești un gard din lemn sau de metal. Cele din metal sunt plăcute din punct de vedere estetic dar și ieftine din punct de vedere economic.

Totodată acestea protejează împotriva vântului și pot fi folosite ca o barieră de sunet. Dacă nu ești adeptul construcțiilor din metal, poți opta pentru un gard de lemn, care cu siguranță se va potrivi designului general. 

Cultivă copaci și arbuști

Un gard viu, poate fi o altă variantă pentru care poți opta dacă vrei să obții intimitate în curtea ta. Poți opta pentru plante dispuse în linie dreaptă, pentru un copac mare care să împiedice vederea, sau grupuri de arbuști pe terasă sau oriunde îți dorești. Ai în vedere să alegi plante veșnic verzi, pentru a te bucura de izolare pe tot parcursul anului, inclusiv iarna. Această variantă este mult mai rentabilă, spre deosebire de construirea unor garduri din piatră și poate oferi un aspect inedit grădinii. 

Citeste si: Decizia momentului în cazul Caracal. Ce au transmis magistrații

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dacă alegi o grădină plină de verdeață, cu o aglomerare atractivă de plante, trebuie să ai în vedere că aceasta necesită și o îngrijire corespunzătoare pentru a nu arăta dezordonată. Astfel că, ai grijă să tunzi plantele atunci când este necesar și să le uzi periodic în perioadele în care vremea nu te ajută.

Totodată nu uita de tunderea gazonului, pentru ca totul să se afle în armonie și echilibru. În acest sens poți opta pentru robotul de tuns iarba Husqvarna, care te ajută să-ți faci treaba în mod rapid și eficient. Intră pe belgarden.ro și alege-l de acolo pe cel care corespunde nevoilor și preferințelor tale.

Instalează panouri și pergole 

Dacă nu vrei să închizi întreaga curte, ci doar terasa amplasată aici poți opta pentru panouri speciale sau pergole care îți dau senzația de spațiu închis și îți oferă mai multă intimitate, chiar dacă te afli la exterior. Aceste terase pot lua forma unor pergole din lemn acoperite cu viță de vie sau a unei perechi de panouri din zăbrele fixate în lateral. 

Citeste si: Cum citim corect etichetele hainelor

În concluzie dacă vrei să obții mai multă intimitate în propria grădină și astfel să nu simți că oricând pot fi ațintiți ochii vecinilor către tine, poți alege dintr-o serie de variante pe cea mai potrivită pentru tine. Construiește un gard din metal sau lemn, ridică un gard viu din plante veșnic verzi sau optează pentru un foișor care te izolează cât timp te afli în afara casei. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si