Acuzaţiile Rusiei că Ucraina are arme biologice şi chimice sunt false, consideră președintele Joe Biden, care îl acuză în schimb pe preşedintele rus Vladimir Putin că intenționează să utilizeze armele neconvenționale în războiul împotriva Kievului.

Citeste si: Președintele Zelenski spune că orice acord de pace cu Rusia trebuie fie supus unui referendum în Ucraina

Afirmaţiile lui Joe Biden vin în contextul în care mai mulți oficiali de la Washington şi din ţările aliate au acuzat Rusia că pregătește o acțiune de tip "steag fals" prin care să își justifice

propriile atacuri biologice sau chimice.

Joe Biden: Este un semn clar că Putin vrea să folosească armele chimice

“Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat. Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a spus Biden la un eveniment.

Citeste si: Ce înseamnă, de fapt, deepfake. Zelenski este victima acestui fenomen

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat recent că o astfel de acțiune ar putea fi considerată crimă de război. 

Un atac chimic ar duce la noi sancțiuni pentru Rusia

Franța este de părere că dacă ar avea loc un atac chimic sau bacteriologic, atunci Rusia ar fi responsabilă de acest lucru, a declarat ministrul de externe Jean-Yves Le Drian pentru ziarul Le Parisien într-un interviu de săptămâna trecută.

Citeste si:  Japonia anunță că Rusia e posibil să aducă trupe noi în Ucraina

“Dacă ar avea loc  atacuri chimice sau bacteriologice  în Ucraina, am şti cine ar fi singurul responsabil pentru ele. Ar fi Rusia”, a declarat Le Drian. 

Ministrul francez a spus că o astfel de utilizare a armelor duce la sancțiuni suplimentare. “Folosirea mijloacelor neconvenţionale ar constitui o escaladare intolerabilă şi ar duce ca răspuns la sancţiuni economice absolut masive şi radicale, fără tabuuri”, a spus el.

Citeste si:  Ce condiție a pus Rusia pentru o eventuală întâlnire între Putin și Zelenski


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si