Ziarul german Die Welt a angajat-o pe Marina Ovsiannikova pe postul de corespondent în Rusia, a anunțat luni compania care deține prestigioasa publicație, Axel Springer.

Citeste si: Rușii afirmă că au încercuit Batalionul Azov în Mariupol

Potrivit The Guardian, Ovsiannikova, în vârstă de 43 de ani, va realiza materiale de presă din Rusia și Ucraina atât pentru ziarul tipărit, cât și pentru canalul TV de știri Die Welt.

Marina Ovsiannikova a întrerupt, pe data de 14 martie, principalul program de știri afișând pentru câteva secunde  un banner anti-război, apărând brusc în spatele prezentatoarei din studioul TV:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe pancarda redactorei de 43 de ani, mamă a doi copii, se afla mesajul: "Opriți războiul. Nu credeți propaganda pe care vi le spun cei care vă mint aici".

Jurnalista s-a înregistrat anterior acestui gest într-un clip video, explicând că Rusia nu își dorește războiul declanșat de Putin în Ucraina și că posturile TV de la Moscova spun minciuni. 

Die Welt: Jurnalista a apărat adevărul "în ciuda amenințării represiunii de stat”

Redactorul șef al Welt Group, Ulf Porschardt, a declarat luni, într-un comunicat de presă, că fostul redactor de la Canal 1 din Rusia „a apărat cea mai importantă etică jurnalistică, în ciuda amenințării represiunii de stat”, prin protestul ei în direct.

Jurnalista rusă, angajată de publicația Die Welt din Germania. Marina Ovsiannikova va face corespondență din Rusia și Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Ovsiannikova a fost amendată cu 30.000 de ruble (215 lire sterline) pentru încălcarea legilor privind protestele.

Jurnalista a scăpat ușor, dat fiind că Vladimir Putin a semnat luna trecută decretul prin care propagarea de "informații false" la adresa armatei ruse se pedepsește cu până la 15 ani de

închisoare. 

Marina Ovsiannikova s-a declarat nevinovată în proces: „Nu îmi recunosc vinovăția”, a afirmat ea, în sala de audieri. „Rămân convinsă că Rusia comite o crimă (…) și că ea este agresorul Ucrainei”, a adăugat ea.

Prima reacție de la Kremlin după protestul Marinei Ovsiannikova  

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat protestul Marinei Ovsiannikova drept „huliganism”.

„În ceea ce o privește pe această doamnă, este vorba de huliganism”, a spus Peskov reporterilor într-o video-conferință ținută a doua zi după incident, adăugând că autoritățile se ocupă de cazul ei.

Citeste si:   Ce teritorii a reușit să cucerească Rusia în Ucraina. Ucrainenii rezită în fața armatei ruse

„Canalul TV și cei care sunt la conducere se ocupă de asta”, a adăugat el. „Nu este o problemă pe agenda [Kremlinului]”, a declarat Peskov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si