Miercuri, 22 noiembrie Klaus Iohannis vizitează Insula Gorée, care este prima închisoare a sclavilor din Africa de Vest.

Încă o zi de relaxare pentru cuplul prezidențial în turneul din Africa

Acesta este un loc plin de suferință, deoarece condițiile în care era ținuți sclavii aici înainte de a fi vânduți în America erau de neimaginat. Acum, insula are aproximativ 1.300 de locuitori și este inclusă în patrimoniul UNESCO.

„Fără întrerupere, șiruri de oameni au fost mânați din interiorul Africii spre locul unde se află azi Dakarul, iar de aici au fost transportați cu bărcile spre insulă. O parte dintre ei au pierit pe loc, de foame, de sete și de boli, în așteptarea vaselor care urmau să-i ducă peste Atlantic”, a scris Ryszard Kapuściński în cartea sa „Călătorind cu Herodot”.

Imagini cu președintele României din timpul turneului în Africa.

[Sursa foto: X]

Citește și: Bojdeuca lui Ion Creangă, ținta ironiilor pe internet, după ce aceasta a fost modernizată: ”Îmi dau pălăria jos, Creangă are așadar azi Penthouse memorial”

De asemenea, cuplul prezidenţial va face o vizită și la Liceul de fete Mariama Ba.

Klaus Iohannis și soția sa vor participa joi la un vernisaj interesant

Joi, în ultima zi a turneului în Africa, la ora 13.00

Klaus Iohannis se va întâlni cu preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial. Atunci vor avea loc convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale, semnare de documente oficiale şi declaraţii de presă comune. Tot pe data de 23 noiembrie, șeful statului și soția sa vor participa la vernisajul expoziției „Măști tradiționale africane – Măști tradiționale românești”, organizate în cooperare cu Muzeul Țăranului Român – Muzeul Civilizațiilor Negre din Dakar.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mai apoi, cuplul prezidențial va avea o întâlnire cu foști studenți din Senegal care au studiat în România. Potrivit Administrației prezidențiale, scopul vizitei sale în Africa a reprezentat primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african.

Klaus și Carmen Iohannis în timpul turneului din Adrica.

[Sursa foto: X]

Citește și: Lovitură sub centură în noua lege a pensiilor. Unii dintre seniori trebuie să trimită periodic "certificate de viață"

Iohannis a făcut și o declarație marți, în care a spus că el crede că românii apreciază faptul că el a pus România pe radarul african.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Faptul că am venit în Africa arată o nouă abordare a României faţă de continentul african. Avem o nouă strategie faţă de Africa şi ca să-i dau greutate, am planificat acest turneu în Africa. Şi chiar dacă nu s-a încheiat încă, suntem la a treia vizită de stat aici, în Capul Verde, pot să concluzionez deja şi dacă vreţi să fiu foarte concentrat: prin acest turneu am repus România pe radarul african.

Cred că românii apreciază, fiindcă mulţi cunosc relaţiile pe care le-am avut şi cred că mulţi îşi dau seama de potenţialul enorm pe care îl reprezintă o relaţie bună între România şi statele africane, între Uniunea Europeană şi Africa”, a spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a început turneul în Africa pe data de 14 noiembrie cu vizita de stat în Kenya. Ulterior, şeful statului a mers în vizită în Tanzania, Senegal și Capul Verde. În prima săptămână din luna decembrie, președintele României va pleca într-o nouă deplasare, de data aceasta în Dubai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si