CNSU a adoptat joi, 8 aprilie, Hotărârea nr.22, prin aceasta fiind aprobată noua listă cu țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Lista detaliată a zonelor cu risc epidemiologic poate fi consultată AICI. 

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 08.04.2021 Hotărârea numărul 22. Prin acest act se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, a fost aprobată lista ţărilor/zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis, joi, CNSU.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Câteva țări din Europa analizează efectuarea rapelului cu un alt vaccin anti-COVID-19

Care sunt țările din zona galbenă

Pe noua listă a țărilor cu risc epidemiologic se regăsesc următoarele: Curaçao, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, San Marino, Ungaria, Uruguay, Estonia, Polonia, Serbia, Iordania, Bermuda, Wallis and Futuna, Andorra, Muntenegru, Aruba, Cehia, Franţa, Bahrain, Suedia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Bosnia and Herzegovina, Slovenia, Kosovo, Cipru, Isle of Man, Liban, Olanda, Turcia, Palestina, Croatia, Belgia, Seychelles, Republica Moldova, Chile, Austria, Italia, Monaco, Luxemburg, Ucraina, Brazilia, Puerto Rico,

Armenia, Kuweit şi Africa de Sud.

Citeste si: Veste îngrijorătoare pentru cei care se reinfectează cu coronavirus

Ce trebuie să facă la sosirea în țară cei care se întorc din zonele galbene[Sursa foto: PixaBay]

Ce trebuie să facă cei care vin din zona galbenă

Astfel, cei care revin din așa zisele „zonele galbene” trebuie să prezinte certificatul unui test PCR negativ la COVID-19 făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea la frontieră și intră în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care nu prezintă un test negativ PCR nu sunt lăsate să se îmbarce în avion sau în autocare. Singura modalitate de a reveni în țară dintr-o țară inclusă în zona galbenă fără a prezenta un test PCR negativ este cu mașina personală, situație în care carantina durează 14 zile.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si