Autoritățile din Iași au propus carantinarea comunei Roșcani de mai bine de o săptămână și jumătate.

”În ultimele săptămâni, Prefectura Iaşi a monitorizat împreună cu specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi situaţia epidemiologică din comuna Roşcani. Pe 5 martie, a doua zi după ce incidenţa în comună a fost peste 7, prefectul judeţului Iaşi a mers la Roşcani unde a purtat discuţii cu primarul şi cu membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă privitor la situaţia pandemică din comună.

Incidenţa s-a menţinut la valori ridicate.”

Citeste si: Raed Arafat: "Pornim cu un dezavantaj în valul al treilea față de valul doi". Ce spune despre o carantină de Paște

Carantină timp de 14 zile pentru satele Rădeni şi Roşcani 

”Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a hotărât să înainteze propunerea de a carantina comuna Roşcani pentru o perioadă de 14 zile către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Propunerea priveşte ambele sate ale comunei Roşcani (Rădeni şi Roşcani)”, a transmis, marţi, Prefectura Iaşi.

Incidența comunei Roșcani este de 8,92 la mie

Potrivit datelor transmise de instituţie, incidenţa cumulată în comună a ajuns la 8,92 la mie, ”riscul epidemiologic fiind foarte ridicat, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare şi unde se constată că riscul răspândirii infecţiei în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate depăşeşte pragul stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cele mai afectate județe de coronavirus. Capitala se află în top

CJSU Iaşi propune carantinarea de miercuri, de la ora 06.00, dar se aşteaptă decizia şefului DSU.

Alte două localități din România intră în carantină

În urma unor ordine transmise de către șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, şi comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, intră în carantină de marţi, de la ora 22:00, până pe 30 martie la aceeaşi oră.

Luni, în orașul Bragadiru s-a impus carantină după ce incidența a ajuns la 6,46 cazuri la mia de locuitori. Totodată, localitatea Clinceni a intrat în carantină din 9 martie, iar Dobroești din 11 martie, pentru 14 zile. Deplasarea în aceste localități și în afară va fi permisă doar pe baza declarației pe proprie răspundere, a legitimației de serviciu sau a adeverinței de salariat.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si