Alexandru Lukașenko, președintele Belarusului, este de părere că trimiterea unui contingent occidental de menținere a păcii ar putea aduce un Al Treilea Război Mondial.

Citeste si: O tânără venită din Ucraina lansează un mesaj cumplit după ani de suferință: „Îmi dădea mâncarea făcută pentru câini”

„Vedeți că acești polonezi au dat deja cu subsemnatul, acum și-au prezentat oferta și l-au invitat pe tipul acela de peste ocean (n.r.

președintele american Joe Biden) și îl hrănesc cu lingurița «haideți să creăm o forță de menținere a păcii de aproximativ 100.000 de oameni și să o aducem în Ucraina prin Liov”, a declarat Lukașenko, citat de agenția de presă BelTA.

Citeste si: Povestea cutremurătoare a unei tinere de 25 de ani, din Ucraina: „Viața mea stă lângă mine, într-un sicriu închis”

„Realizați că acest lucru înseamnă un Al Treilea Război Mondial? Sau ce? Credeți că vom sta pe margine?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ei ne vor călca pur și simplu în picioare, nu vom avea timp nici măcar să scoatem un sunet”, a continuat el.

Citeste si: Zelenski: Dați-ne doar 1% din avioanele și tancurile voastre

„Dacă vrei să ai o țară, trebuie să te ții de ea cu dinții și cu unghiile. Mai bine fără mitralieră, deoarece situația este foarte gravă și foarte tensionată, trebuie să vedem și să înțelegem acest lucru”,

a subliniat el.

Rusia ar putea folosi arme nucleare doar dacă ar fi amenințată 

Rusia ar putea folosi arme nucleare doar dacă existența ei ar fi amenințată în vreun fel, a fost declarația purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, citat de agenția de presă de stat Tass.

Citeste si: Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi-a făcut apariţia în public după 12 zile în care a a fost absent

Președintele Putin a ordonat luna trecută ca forțele nucleare ale Rusiei să fie puse în alertă maximă.
”Perspectiva unui conflict nuclear, cândva de neconceput, este acum din nou în sfera posibilităţilor”, a declarat secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, pe 14 martie.

Citeste si: Summit NATO pentru războiul din Ucraina. Anunțul lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. UPDATE

Luptele de la porțile Kievului au continuat, chiar dacă forțele ucrainene au alungat trupele rusești dintr-o suburbie a capitalei. Potrivit unor oficiali americani, soldații ruși se confruntă cu grave lipsuri de hrană și combustibil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si