In urma cu cativa ani a existat o intreaga campanie impotriva unor manuale de religie, care le explicau copiilor ca daca mint vor fi calcati de masina sau ca nu au voie sa poarte la gat alte insemne decat crucea.  Multe dintre acele carti au disparut, dar nu si problemele parintilor!

“De multe ori, copilul venea la mine si imi cerea ajutorul la cate o problema pentru ca nu reusea sa o rezolve.

Imi pierdeam si eu minute bune incercand si nu reuseam. A doua zi afla de la invatatoare ca problema era gresita. In cartea de matematica de clasa a III-a, una din cele avizate de minister, au fost numeroase astfel de situatii. Eu nu inteleg cine da avizul pe aceste manuale”, ne-a spus Alina V., mamica unui baietel care invata la o scoala din Bucuresti.

Nici parintii elevilor de clasa I nu au viata mai usoara. Intr-unul din manuale, exemplul dat pentru formarea diminutivelor este “orita”, de la cuvantul ora.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: ANM: Avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi municipiul Ilfov. Populația, sfătuită să ia măsuri- wowbiz.ro

Pe paginile de socializare a tot circulat, in ultima perioada, un text preluat dintr-o carte de clasa a IV-a, in care exista expresii de genul “o sa le pice falca”, “sa-i bag in boli”, “uscheala”.

“Si asta nu este tot. Alt manual de limba romana le cere copiilor sa gaseasca definitii, pe care in mod normal ar trebui sa le si inteleaga, nu-i asa, la cuvintele nou introduse in limba romana.

Exemplele sunt feed-back, network, trend, dressing si alte cuvinte asemanatoare", spune aceeasi mamica al carei baiat este acum elev in clasa a IV-a.

Si tot intr-un manual de gimnaziu, copiilor li se cere sa formeze propozitii cu “noi” fiind substantiv! Asta e o incercare pana si pentru absolventii de Filologie!!!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si