Maternitatea Adonis a fost bombardată în această dimineață de armata rusă, iar bebelușii au fost evacuați și adăpostiți în buncăre antiatomice. Informațiile au fost transmise de directorul general al instituției medicale.

Citeste si: O nouă ședință CSAT pe tema războiului din Ucraina și implicațiile asupra României

"Daunele sunt severe, dar clădirea încă este în picioare. Toată lumea a fost evacuată", a transmis administratorul.


Bebelușii se află în siguranță în buncăre, îngrămădiți pe paturi improvizate, lipiți unul de altul. Mamele lor încearcă să găsească soluții pentru ca aceștia să supraviețuiască.

Citeste si: Ucraina primește avioane de luptă de la Polonia, Bulgaria și Slovacia

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Unele buncăre sunt dotate cu electricitate, dar apa potabilă și sistemul de canalizare lipsesc, femeile fiind nevoite să improvizeze.

Un orfelinat a fost aruncat în aer

Și un orfelinat a fost lovit puternic de un bombardament, zilele trecute. În același timp, oficiali ucraineni au anunțat că mai mulți copii au fost răniți în urma bombardamentelor rusești asupra orașului Okhtyrka, în estul regiunii Sumy.

Citeste si: Discuție telefonică între Macron, Putin și Zelenski. Președintele rus s-a angajat să cruţe civilii în Ucraina

Dmytro Zhyvytskyy, șeful administrației militare regionale, a declarat că o zonă rezidențială, mai multe adăposturi antiaeriene și o grădiniță au fost lovite de un baraj de artilerie.

Un spital a fost bombardat, iar un civil a murit

Și un spital a fost lovit de un bombardament, miercuri seară, în centrul orașului Donețk, bastion al separatiștilor proruși, în estul Ucrainei, provocând moartea unui civil.

Citeste si: Un marinar ucrainean a scufundat parțial iahtul șefului său, un oligarh rus: „Șeful meu este un criminal!”

"Un obuz a căzut peste spitalul nr. 20 unde laboratorul de analize de sânge și departamentul de neurologie au luat fo c. Un trecător aflat în afara spitalului a fost ucis", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Guvernului separatist, Iuliana Bedilo, precizând că bombardamentul "nu a făcut victime în interiorul spitalului".

Citeste si: Hackerii au atacat site-ul agenției naționale de presă TASS și cere oprirea știrilor false

O asistentă medicală a fost rănită și cinci pacienți au fost evacuați, a adăugat Iuliana Bedilo.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si