Pe data de 1 decembrie 2023, mii de români au participat la evenimentul militar organizat de autorități în zona Arcului de Triumf din Capitală. 

Nicolae Ciucă: „Suntem datori să veghem destinul acestei ţări''

În acest context, preşedintele Senatului şi al PNL, Nicolae Ciucă, a făcut mai multe declarații pe pagina sa de Facebook. 

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

[Sursa foto: Facebook-Nicolae Ciucă]

„Suntem datori să veghem destinul acestei ţări, oricât de tulburi ar fi vremurile pe care le trăim.

Iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă. Suntem datori să veghem destinul acestei ţări, oricât de tulburi ar fi vremurile pe care le trăim. Pentru copiii noştri, pentru frumuseţea şi bogăţia pământului românesc, pentru tradiţiile şi fibra noastră culturală. Pentru viitor şi pentru că România e „acasă”. La mulţi ani, români!”, a scris, vineri, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

De asemenea, el a postat o fotografie în care se află alături de mai mulți tineri, cu un drapel tricolor de mari dimensiuni. 

Mesajul transmis de Klaus Iohannis de 1 decembrie

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Klaus Iohannis a susținut un discurs la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Suntem cu toţii conştienţi că în România mai sunt multe lucruri de făcut, iar schimbările amânate atât de mult timp trebuie să continue într-un ritm mult mai alert.

Susţinerea investiţiilor, întărirea capacităţii instituţiilor de a servi corect interesele cetăţenilor, dezvoltarea infrastructurii, consolidarea serviciilor de sănătate, modernizarea administraţiei publice sunt obiective la care s-a început să se lucreze, dar nu am ajuns încă unde ne-am propus.

În ultimii ani, au fost demarate numeroase proiecte mari, inclusiv în zona energetică, unde s-au pus bazele utilizării unor tehnologii verzi care să reducă semnificativ dependenţa de gazul importat, aspect vital în actuala situaţie geopolitică.

Au fost pornite reforme ale sistemelor publice, avem noi legi ale educaţiei, continuăm digitalizarea administraţiei, avem asigurate resurse pentru modernizarea Armatei într-un context extrem de dificil”, a transmis Klaus Iohannis, vineri la recepţia de la Palatul Cotroceni.

De asemenea, acesta a evidențiat faptul că trebuie să continue reformele demarate şi anul viitor, 2024 fiind „un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Momente emoționante la parada de Ziua Națională din Capitală. Klaus Iohannis: „Este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul naţiunii”

„Toate trebuie continuate. 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului.

Şi aceasta deoarece vom avea alegeri europarlamentare, când îi vom desemna pe cei care ne fac, sperăm, auzită vocea în Uniunea Europeană, vom avea alegeri locale, cele care determină evoluţia comunităţilor în care trăim, alegeri parlamentare, care vor contura majoritatea de guvernare, şi alegeri prezidenţiale, care vor arăta opţiunea românilor pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Rezultatele acestui veritabil maraton electoral vor stabili cursul spre care naţiunea noastră se va îndrepta în următorii ani.

Va fi un temeinic exerciţiu al maturităţii noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri, într-un an în care se vor împlini trei decenii şi jumătate de la Revoluţia din Decembrie 1989”, a mai precizat Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si