Elena Mateescu, directorul ANM, a menționat că vremea se va încălzi deosebit de mult. “Așa cum arată informațiile la acest moment, putem avea în sudul extrem chiar 19-20 de grade, cu maximă în Capitală marți, de 17-18 grade”, a declarat Elena Mateescu într-o intervenție tv.

Acest val de căldură neașteptat ridică o întrebare importantă pentru șoferi: până când este recomandat să păstrezi anvelopele de iarnă montate pe mașină?

Până când trebuie să păstrezi anvelopele de iarnă 

Din punct de vedere legal, obligativitatea utilizării unui set complet de anvelope iarna nu este specificată în Codul Rutier. Deși nu există o dată fixă, în legislație este prevăzut faptul că anvelopele de iarnă sunt obligatorii în condiții de polei, ghețuș și zăpadă.

Citește și: VIDEO- A fost aleasă cea mai frumoasă poză a anului! Fotografia prezintă un moment emoționant

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Specialiștii în siguranță rutieră nu recomandă renunțarea la anvelopele de iarnă doar pe baza temperaturilor ridicate din timpul zilei.

Există mai multe motive pentru această recomandare:

Dimineața și noaptea temperaturile pot fi semnificativ mai scăzute, existând riscul de polei sau gheață pe drum.

De asemenea, doar pentru că săptămâna aceasta temperaturile sunt crescute, nu înseamnă că am scăpat complet de ger sau zăpadă. Până la finalul lunii martie, există oricând riscul ca aceste scenarii meteorologice să se repete. Au fost ani în care a nins inclusiv în aprilie.

Citește și: Au fost recalculate 95% dintre pensii. "Au rămas doar cazurile mai grele". Care sunt acestea, potrivit ministrului Muncii

Prin urmare, deși vremea este neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, este recomandat să păstrezi anvelopele de iarnă montate pe mașină până cel puțin la finalul lunii martie, conform legislației.

Asigură-te că anvelopele sunt în stare bună de funcționare

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Chiar dacă primăvara este aproape, este important să verifici anvelopele de iarnă, din când în când, pentru a te asigura că sunt într-o stare bună de funcționare. Dacă sunt tocite, acestea trebuie schimbate cu unele noi deoarece nu îți vor mai oferi protecție în trafic.

Nu lăsa pentru toamnă achiziționarea unor noi anvelope, deoarece în cazul în care temperaturile vor scădea din nou, poți avea probleme. În plus, ai șanse mari să găsești cauciucuri iarna 205/55 R16 mai ieftine în această perioadă a anului.

Când vine vorba de sezonul rece, una dintre cele mai cruciale decizii pe care le poți lua ca șofer este să-ți echipați mașina cu anvelope de iarnă adecvate.

Ele joacă un rol esențial în garantarea siguranței tale pe drumurile înghețate sau înzăpezite. Primul pas în alegerea unor anvelope iarnă potrivite este să cunoști dimensiunile corespunzătoare mașinii tale, informații ce se găsesc în manualul mașinii sau pe peretele lateral al anvelopelor de vară actuale. Alege anvelopele care se potrivesc, altfel nu se vor potrivi sau nu vor putea fi instalate. Descoperirea dimensiunilor potrivite este extrem de simplă. Tot ce trebuie să faci este să examinezi atent anvelopele actuale sau să consulți manualul mașinii. O serie inscripționată va atrage atenția. Aceasta este de tipul anvelope iarna 205/55 R16. În această serie, 205 indică lățimea exprimată în milimetri, 55 reprezintă înălțimea (exprimată în procent din lățime), iar R 16 este diametrul interior al anvelopei. Astfel, având în vedere seria anvelopelor tale, vei găsi cu ușurință cauciucuri de iarnă potrivite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si