Bărbatul infectat are vârsta de 44 de ani și este din București.
Starea lui este bună și se află în izolare. 41 de infectări au fost raportate în România. Șase persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuței.

Citeste si: Un român suspectat de infecţie cu bacilul care provoacă boala antrax, internat la spital. Ce spun autoritățile

Mai multe cazuri de variola maimuței au fost identificate la oi, în Spania

România a fost notificată de Comisia Europeană, după ce mai multe cazuri de variola maimuței au fost identificate la oi și capre, în Spania.

Comisia Europeană a trimis notificări statelor membre, inclusiv României, după ce mai multe cazuri de variola maimuței au foat identificate în Spania, la oi și capre.

Citeste si: Un virus modificat poate ucide celulele canceroase. Descoperire importantă în Marea Britanie

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Spania a notificat inclusiv România acum câteva zile, iar Comisia Europeană a luat măsuri urgente care deja se aplică acolo.  Autoritățile naționale din Spania sunt obligate să asigure un perimetru de trei kilometri în jurul fermei respective, de control practic.

Și încă 10 kilometri în afara zonei în așa fel încât virusul acesta să nu poată să iasă din zona respectivă.", spune Alin Mituța, europarlamentar în Comisia de Agricultură.

Un român suspectat de infecţie cu bacilul care provoacă boala antrax, internat la spital. Ce spun autoritățile

Un bărbat, din Alba Iulia, este suspectat de infecţie cu bacilul care provoacă boala antrax și a fost internat la spital.

Se aşteaptă rezultatele unui nou set de analize, după ce primele investigaţii au indicat prezenţa bacilului anthracis.

Citeste si: Mai multe cazuri de variola maimuței au fost identificate la oi, în Spania

„Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax şi a fost internat pentru supraveghere şi tratament, viaţa lui fiind în afara pericolului. Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunțite de laborator, primele analize efectuate indicând prezenţa bacilului anthracis care produce boala antrax”,  informează, miercuri după-amiază, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Citește si:  Țara care revine la purtarea măștii de protecție din cauza unui nou val Coronavirus

Conform sursei citate, Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA Alba, a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a îmbolnăvit bărbatul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si