„Ca urmare a incendiului declanşat în localitatea Periş, la fosta fermă de porci din judeţul Ilfov, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a trimis de urgenţă în zonă echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi laboratorul mobil de monitorizare a calităţii aerului.

Precizăm că din măsurătorile privind calitatea aerului realizate de APM Bucureşti în această dimineaţă reiese că, până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În schimb, amploarea incendiului care a antrenat şi batalurile de dejecţii de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic", potrivit ministrului Mediului.

Buletine de analiză a aerului

Costel Alexe a mai spus că în orele ce urmează vor fi efectuate două buletine de analiză a aerului, în Buftea și în Corbeanca, localități din care s-au făcut mai multe sesizări privind mirosul greu.

Totodată, el a cerut Administrației Naționale de Meteorologie informații referitoare la circulația norului de fum provenit de la incendiu.

În acelaşi timp, a fost transmis un mesaj prin RO-ALERT pentru Sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni: „Incendiu de vegetaţie uscată şi alte materiale combustibile, zona Periş, degajări mari de fum/ miros înţepător. Ocoliţi zona. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si