Din cauza supra-aglomerării, în multe dintre unităţile şcolare se învaţă în 3 schimburi.

Primăria Capitalei încearcă să îndrepte situaţia: vrea să cumpere clădiri noi, în care să amenajeze şcoli, pentru ca nicăieri să nu mai existe mai mult de două schimburi.In teorie, programul normal al unei scoli ar rebui sa NU cuprinda mai mult de 2 schimburi. In practica, insa, multe dintre unitatile scolare au cate 3 serii de elevi pe zi.

Una dintre cele mai grave situatii este la Colegiul National de Muzica George Enescu, unde programul scolar depaseste 12 ore.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din cauza supra-aglomerarii, la liceu au ajuns sa se faca ore chiar si sambata, pentru ca toata lumea sa poata parcurge materia.

Primaria Capitalei incearca sa rezolve situatia prin achizitionarea unor cladiri sau a terenurilor pe care sa poata construi noi scoli. Asta i-ar ajuta enorm nu doar pe elevi, cat si pe profesori, care acum intampina probleme in acoperirea materiei.

Programul exclusiv in 2 schimburi ar fi un avantaj si pentru elevi, care astfel ar putea profita la maximum de intervalul orar in care dau cel mai bun randament.

Studiile arata ca, in jurul orei 9 dimineata, nivelul de cortizol este mai scazut decat la prima ora a zilei, lucru care imbunatateste atentia si capacitatea de memorare. Iar Maria, o pustoaica de 11 ani care se trezeste zilnic la 6 pentru a ajunge la 8 la scoala, confirma teora cercetatorilor. Daca micuta ar dormi o ora in plus, capacitatea ei de concentrare ar fi mult mai mare.

Profesoara fetitei recunoaste ca cel mai usor se lucreaza cu elevii dupa ora 9 dimineata, cand sunt mult mai atenti.

13 mii de copiii invata, in acest moment, in cele 11 scoli din Capitala cu program in 3 schimburi. Varianta ideala ar fi o singura tura zilnica, insa este imposbil de realizat asa ceva din cauza lipsei cladirilor. Ca prima masura, autoritatile iau in calcul construirea unor anexe in incinta unitatilor supraaglomerate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si