Acest tip de vaccin a fost folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrează prima doza de vaccin împotriva Covid-19.

Noul vaccin este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și alte subvariante. Acest vaccin este indicat deoarece oferă protecție împotriva complicațiilor și a formelor grave ale bolii.

Citește și: Diferența dintre COVID-19 și gripă. La ce simptome să fii atent

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Autoritățile au anunțat că noul vaccin va fi disponibil din 27 ianuarie la medicii de familie.

Citește și: Tot mai mulți pacienți la Unităţile de Primiri Urgenţe. Raed Arafat: „Faptul că vii cu ambulanţa nu înseamnă neapărat că eşti cod roşu sau cod galben”

Tot mai mulți pacienți la Unităţile de Primiri Urgenţe. Raed Arafat: „Faptul că vii cu ambulanţa nu înseamnă neapărat că eşti cod roşu sau cod galben”

Şeful DSU, medicul Raed Arafat a declarat joi că numărul pacienţilor care se prezintă la Unităţile de Primiri Urgenţe s-a dublat în 2022, faţă de anul 2021. Deși cei mai mulți apelează la ambulanță cu gândul că vor avea întâietate, șeful DSU restabilește regulile. 

Citește și: Medicii avertizează: Nu se recomandă antibioticele la răceli și viroze, fără prescripție medicală

„În anul 2021, unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe din ţară au văzut 2.482.967 de pacienţi. În anul 2022, ne-am întors la perioada prepandemică şi chiar cu creştere, la 4.570.111  pacienţi văzuţi în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe. O să spună cineva că nu toţi aceşti pacienţi trebuie să ajungă aici. Da, aşa este. Dar haideţi să vedem procente. Codul Roşu şi Codul Galben împreună, în anul 2021, au fost în jur de 650.000
de cazuri.",
anunță autoritățile.

Citește și: VIDEO- Crește numărul de morți de gripă: încă trei decese astăzi în țară


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si