Nava Ocean Explorer a eşuat luni în Alpefjord, într-un parc național la circa 1.400 km nord-est de capitala Groenlandei, Nuuk, a transmis JAC într-un comunicat.

Potrivit primelor informații, nu au fost raportaţi răniţi, a menționat JAC.

„O navă de croazieră în dificultate în parcul naţional este, evident, o îngrijorare. Cel mai apropiat ajutor este departe, unităţile noastre sunt departe, iar vremea poate fi foarte nefavorabilă", a spus şeful operaţiunilor JAC, comandantul Brian Jensen, în comunicat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Cu toate acestea, în această situaţie specifică, nu vedem niciun pericol imediat pentru viaţa umană sau pentru mediu, ceea ce este liniştitor”, a spus el, citat de Agerpres.

Toate persoanele de la bordul navei sunt în siguranță

Un dintre purtătorii de cuvânt al operatorului australian de croazieră a transmis, într-un comunicat prin e-mail, că toţi pasagerii aflaţi la bord sunt în siguranţă.

Potrivit JAC, cea mai apropiată unitate era o navă de inspecţie care se află la aproximativ 1.200 de mile marine distanţă în momentul în care s-a produs incidentul.

Asta înseamnă că ar putea ajunge la nava care a eșuat până vineri dimineaţă, ora locală, cel mai devreme.

Comandamentul Arctic a transmis că a solicitat unei nave de croazieră situate mai aproape de Ocean Explorer să stea în zonă, pentru a putea oferi ajutor în situația în care situaţia se înrăutățește. Finalizată în 2021, Ocean Explorer poate primi până la 134 de pasageri şi face călătorii către "unele dintre cele mai sălbatice şi îndepărtate destinaţii de pe planetă", supă cum spune Aurora Expeditions pe site-ul său.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si