Iiris Heikkinen, o studentă, s-a săturat să își spele părul blond în fiecare zi. Tânăra a observat cum scalpul său devenea mai uscat de la o zi la alta și apărea o senzație de mâncărime.

Ea a ales să pună deoparte șamponul clasic, iar în ultimii doi ani și-a curățat părul doar cu apă.

Atunci când a apelat la această nouă metodă de spălare, tânăra avea doar 24 de ani.

Ea a explicat că părul ei era „mult prea curat”, astfel încât și-a schimbat produsele cu oțet de mere și bicarbonat de sodiu, despre care se știe că absorb murdăria și grăsimea de pe scalp.

Citește și: VIDEO- Copiii supermodelelor calcă pe urmele mamelor. Heidi Klum și fiica sa, Leni, au pozat pentru un brand de lenjerie intimă

Ce presupune metoda „no-poo”?

Tânăra a descoperit metoda „no-poo” de pe grupurile de Facebook, adică fără șampon, iar acum folosește doar apă și un strop de ulei de cocos doar o dată la două luni. Ea spune că părul ei nu a arătat niciodată mai bine.

„După doar câteva săptămâni de pus în aplicare metoda spălatului fără șampon, mâncărimea s-a oprit. La început părul meu arăta gras, însă acum este super în regulă.

Când mă văd cu oameni, ei nici nu știu că eu nu folosesc șampon. Mereu sunt surprinși și îmi complimentează părul”, spune tânăra.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Au fost câteva săptămâni în care arăta gras”, a recunoscut ea. 

O tânără a descoperit rețeta unui păr sănătos și strălucitor: „Nu m-am mai spălat cu șampon de doi ani!” / Ce presupune metoda „no-poo”

Iiris, înainte și după aplicarea metodei „no-poo”

[Sursa foto: Mirror]

Rețeta unui păr sănătos și curat

„Nu am fost niciodată tentată să îl spăl. Nu știu exact cât a durat până a trecut faza în care părul meu era gras, însă la un moment dat părul meu a început să arate normal”, a mai spus Iiris.

Tânăra își spală părul cu apă ori de câte ori face dus și ocazional folosește un strop de ulei de cocos sau pudră de frunze de neem (n.r. un tip de plantă folosită în medicina antică) pentru a-l recondiționa în cazul în care apare mătreața. Pentru stilizarea părului, ea folosește pudră de talc care îi adaugă textură în partea superioară.

În plus, de când a abandonat clasicele produse de stilizare și curățare a părului, buclele sale sunt mai definite. Părul său a devenit mai blond și mai strălucitor.

Cum i s-a schimbat viața lui Iiris de când a renunțat la produsele de îngrijire clasice?

Tânăra a menționată că viața sa a devenit mult mai ușoară atunci când călătorește.

Citește și: VIDEO- Terrence Howard, cunoscut pentru rolul din filmul „Pe urmele unui idol”, este un mare iubitor de animale. Starul american a găsit un cămin pentru 5 pisici abandonate

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Acum nu trebuie să-mi mai fac grijă că-mi iau prea multe produse la mine sau că le uit. Îmi place să contribui la îmbunătățirea mediului înconjurător și nu folosesc plastic, care adesea este aruncat în ocean”, a povestit ea, potrivit Mirror.

Iiris le sugerează oamenilor să încerce metoda pe care ea o aplică.

„De ce nu? Părul meu arată și se simte mai sănătos ca niciodată! Nu-mi lipsește deloc șamponul”, a mai adăugat ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si