Oleg Protopopov, o legendă a categoriei perechi în patinaj artistic, a murit, în cursul zilei de vineri, la vârsta de 91 de ani.

Oleg Protopopov a fost dublu campion olimpic la patinaj artistic, alături de soția sa Ludmila Belousova.

Oleg Protopopov a murit la 91 de ani

Oleg Protopopov alături de soția sa, Ludmila Belousova, la categoria perechi, au obținut două titluri olimpice, în 1964 și în 1968, dar și patru titluri europene și patru mondiale.

Cei doi s-au căsătorit în anul 1957.

Cei doi au revoluționat patinajul artistic prin creeare numeroaselor procedee, inclusiv cele trei spirale ale morții: Spirala Cosmică, Spirala Vieții și Spirala Iubirii.

Citește și: EXCLUSIV: Ultima dorință a Natașei Raab înainte să moară. I-a spus unui coleg ce să facă în ziua înmormântării: "Am rămas cu această nostalgie a jumătății de adevăr"

În anul 1979 ei au părăsit URSS în timpul unui turneu în Elveția și au cerut azil politic în țara din care aveau să nu mai plece, potrivit lequipe.fr, scrie News.ro

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Oleg Protopopov

Oleg Protopopov și soția sa au obținut numeroase titluri înalte pentru patinajul artistic.

[Sursa foto: Getty Images]

În anul 1995, ei au acordat un interviu atunci când, în ciuda vârstei lor înaintate, cei doi soți se gândeau să mulțumească Elveției, încercând să se califice la Jocurile Olimpice.

Potrivit sursei citate anterior, cei doi soți au fost atât de îndrăgostiți de patinajul artistic încât au continuat să se prezinte pe patinoarele din întreaga lume și să îi încânte pe oameni prin arta lor, până în anul 2016, atunci când Oleg Protopopov a împlinit vârsta de 84 de ani.

Citește și: EXCLUSIV- Natașa Raab este condusă pe ultimul drum. Marea actriță este plânsă de colegi și prieteni: ”Prezența ei puternică și feminină s-au făcut remarcate atât pe scenă, cât și în cotidian”

Cei doi au revenit în țara lor natală, Rusia, abia în anul 2003, fiind întotdeauna foarte critici față de politica de acolo. Revenirea s-a produs în urma invitației fostului hocheist Viacheslav Fetisov, iar apoi din nou pentru Jocurile Olimpice de la Soci, în anul 2014.

Soția sa, Ludmila Belousova, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, în anul 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si