Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 39 de voturi „pentru” si 12 abtineri.

„Exista o simbolistica deosebita. Aceasta suprafata a fost donata chiar de Casa Regala si cred ca, avand in vedere ca in acea zona se afla si Palatul Elisabeta, este o optiune foarte potrivita si care nu va starni un val de nemultumire”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la inceputul sedintei de consiliu.

Grupul USR s-a abtinut de la vot, motivand ca ar fi trebuit organizata o dezbatere publica si, mai ales, solicitarea unui punct de vedere al Casei Regale.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„intreaga tara ar trebui sa onoreze memoria Regelui Mihai I,(...) dar asta nu inseamna sa ne grabim sa adoptam un proiect de hotarare fara nicio dezbatere. Am observat ca avizele au fost obtinute azi dimineata la ora 8.00. Nu a fost nici macar o dezbatere publica. Plus ca nu vad un punct de vedere important: cel al Casei Regale”, a spus Roxana Wring, consilier USR.

Consilierul PSD Tudor Ionescu a acuzat-o pe Roxana Wring de lipsa de bun simt: „Pe Regele Mihai I nu l-a intrebat nimeni daca vrea sa abdice, dar a fost nevoit sa o

faca in interesul tarii. Ar fi de bun simt sa acceptati ca un spatiu precum Parcul Herastrau sa poarte numele Majestatii Sale”.

Consilierul PNL Catalin Deaconescu a criticat, luni, pe Facebook, propunerea edilului, cerandu-i Gabrielei Firea sa aiba respect fata de familia Majestatii Sale, care este in doliu, si sa retraga proiectul.

Citeste si: Incep cumparaturile de Sarbatori. Cateva sfaturi ca sa nu ramaneti fara bani in portofel

„Doamna Gabriela Firea, lasati-ne Regele sa se odihneasca in pace! Dupa ce s-a repezit, pe cand nici nu era anuntat oficial decesul Regelui, sa propuna schimbarea denumirii Pietei Victoria in Piata Regele Mihai, dupa ce ziua a plans pios la gardurile Palatului Regal, iar seara a ras copios la o comedie la teatrul National, astazi doamna Firea ne propune sa schimbam denumirea parcului Herastrau in parcul Regele Mihai!(...) Doamna Firea, unde erati cand Regele nostru a fost umilit de regimurile neocomuniste ale PSD? Ce nu ati inteles din faptul ca familia regala este in doliu? Daca v-a mai ramas o farama de decenta, retrageti acest proiect! Regele si patria! Doamna, daca vreti sa onorati memoria Regelui, faceti ceva pentru patrie si pentru bucuresteni! Pentru Regele nostru, din pacate, e prea tarziu...”, a scris Catalin Deaconescu pe pagina sa de Facebook.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si