Magazinele sunt pline de tot felul de conserve si muraturi, iar cum timpul este cel mai mare inamic in vremurile noastre, gospodinele le iau direct din raft si le aseaza in camara.

Muraturi cumparate din magazin. Arata bine, miros bine, au aspect placut. Ceea ce putin stiu este ca acestea contin clorura de calciu.

"Clorura de calciu este o combinatie a calcarului cu acidul clorhidric sau un produs secundar al sodei caustice.

Se foloseste la dezghetarea drumurilor, in sezonul rece”, explica Costel Stanciu, presedinte al Asociatiei Pro Consumatori.

Daca aceasta substanta este consumata in cantitati insemnate, pericolul pentru organism este foarte mare!

Da hipercalmemie, ceea ce duce in timp la aparitia calculilor renal, sau a pietrelor la rinichi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Specialistii de la Asociatia Pro Consumatori au analizat in detaliu etichetele mai multor conserve din comert si au descoperit o multime de coloranti, conservanti, gelifianti....iar lista poate continua.

„Combinatia cea mai periculoasa este aceea dintre benzoatul de sociu si acidul ascorbic. In urma reactiei rezulta benzenul, substabta cancerigena, dovedita de Federal Trade Comision, in urma unor studii in Statele Unite ale Americii”, adauga specialistul.

Atentie si la dulceata si gemul din magazine! Aici avem un maiun autentic, dupa o reteta traditionala, cu zero% zahar, iar aici un gem de prune, care are in compozitie 280 de grame de zahar.

Si daca alegeti sa pregatiti conservele in casa, incercati sa nu folositi conservanti pe baza de benzoat de sodiu si pastile de vitamina C.

Reteta cea mai simpla e si cea mai sigura!

Daca sunteti totusi nevoiti sa cumparati, cititi cu atentie eticheta! Nu costa nimic, dar neatentia va poate costa sanatatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si