Este momentul in care organismul dumneavoastra va da semne clare ca glutenul din painea cea de toate zilele va afecteaza. Simptomele precum durerile abdominale, de cap, balonarea, agitatia si oboseala pot fi cauza unei alimentatii gresite.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Baietelui Petronelei are intoleranta la gluten, asa ca dieta trebuie sa fie stricta. Din fericire, industria alimentara incepe sa tina pasul cu numarul in crestere al celor care sufera de pe urma proteinei gasite in aproape toate cerealele.

Din pacate, in ultima vreme a aparut o noua moda: cea a produselor fara gluten promovate de multi ca aliat in diete. Specialistii atrag atentia si spun ca daca restrictia nu e pur medicala, atunci nu faceti decat sa va subtiati portofelul, nu si talia.

La persoanele care sufera de boala celiaca glutenul declanseaza un raspuns imun care distruge mucoasa intestinului subtire. Pentru ca dererminarea afectiunii e destul de dificila, un test simplu ar fi sa eliminati cu totul glutenul, timp de o luna, si sa urmariti daca starea dumneavoastra se imbunatateste.

Daca nu tolerati proteina din grau, orz si secara avem vesti bune! Puteti gati inclusiv deserturi sanatoase fara sa va puneti in pericol sanatatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si