Directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, a declarat, luni, pentru News.ro, ca institutia a verificat in ultimele luni eligibilitatea persoanelor cu certificate de incadrare si tip de handicap, beneficiare de indemnizatiile corespunzatoare, fiind ales un  esantion format din 40 persoane.

Citeste si: "Mi-am dus fetita la dentist si mi-au dat-o inapoi moarta!" O fetita in varsta de 3 ani a murit in timpul unei vizite la dentist

Cozuc a spus ca din verificarea adminstrativa a dosarelor persoanelor cu handicap din esantionul selectat si din verificarea in teren, echipa de control a constatat inexistenta dosarelor care au stat la baza incadrarii in grad de handicap, pentru sapte persoane incadrate intr-un grad de handicap, care detin certificate de incadrare in grad de handicap, eliberate inainte de anul 2000.

Potrivit sursei citate, o situatie grava este faptul ca doua persoane incadrate in gradul grav de handicap vizual au obtinut permise auto ulterior incadrarii in grad si tip de handicap.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

In aceste conditii inspectorii sociali au propus spre reevaluare noua persoane de catre Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap,

urmand ca in functie de rezultatul evaluarii sa se confirme sau nu suspiciunea incadrarii necorespunzatoare in grad de handicap si primirea de drepturi necuvenite.

Printre alte nereguli, inspectorii sociali au constatat din verificarea tuturor registrelor privind procesele verbale de sedinta ale Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte Handicap Alba (CEPAH), desfasurate in perioada 2014- aprilie 2017, ca, desi in conformitate cu prevederile legale in domeniul Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte Handicap au obligativitatea de a se intruni o data pe saptamana in sedinte ordinare si ori de cate ori este necesar in sedinte extraordinare la convocarea presedintelui, CEPAH Alba nu a respectat aceasta obligativitate in luna august a fiecarui an verificat.

Ca urmare a acestei nereguli, Consiliul Judetean Alba a fost sanctionat cu avertisment scris si s-a acordat un termen de implementare a masurii pentru luna septembrie 2017.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si