State of Global Air a scos la iveală detalii îngrijorătoare cu privire la efectele dezastruoase ale poluării aerului. Peste 700.000 de copii au murit în anul 2021 din cauza poluării.

Copiii mor din cauza poluării aerului

Mai multe rapoarte realizate de State of Global Air în anul 2024 au scos la iveală un adevăr dureros cu privire la efectele dezastruoase ale poluării aerului.

Cel mai îngrijorător aspect al statisticilor este evaluarea din anul 2021. În urmă cu trei ani, poluarea aerului a ucis peste 700.000 de copii cu vârsta sub 5 ani, reprezentând 15% din cauza deceselor înregistrate în cazul copiilor.

Citește și: Depășirea care i-a adus sfârșitul! Un tânăr de 17 ani a murit după ce s-a izbit frontal de un microbuz. Trei pasagere au ajuns la spital

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Peste 700.000 de copii mor din cauza poluării aerului

[Sursa foto: istockphotos]

La nivel global, tot în anul 2021, poluarea aerului a ucis peste 8,1 milioane de persoane, devenind al doilea factor de risc de deces.

Aerul poluat produce boli grave. Dintre acestea, cele care aduc decesul sunt bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul, cancerul pulmonar și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Acestea sunt provocate în proporție de aproape 90% de poluarea aerului. 

Citește și: Dragoș, de doar 23 de ani, a murit înecat în Lacul Snagov sub privirile îngrozite ale soției și ale rudelor sale! Tânărul era tatăl unei fetițe de doar 2 anișori

Peste 700.000 de copii mor din cauza poluării aerului

[Sursa foto: istockphotos]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si