Miercuri, Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

,,Ei sunt primii care răspund la apelurile de ajutor, intervenind în situaţii dificile şi periculoase”

Acesta a solicitat autorităților statului să nu aibă toleranță față de persoanele care încalcă legile țării. De asemenea, acesta a decorat drapelele de luptă ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Bihor, Braşov, Mureş şi Suceava şi a conferit decoraţii naţionale unor cadre militare din unităţile subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ca apreciere pentru devotament, curaj și spirit de sacrificiu dovedite

în misiunile de apărare a vieții.

Pompierii răniți în urma exploziilor de la Crevedia, decorați de președintele Klaus Iohannis

Pompierii răniți în urma exploziilor de la Crevedia, decorați de președintele Klaus Iohannis

Celebrăm astăzi Ziua Pompierilor din România şi aducem un omagiu pompierilor care au plătit tributul suprem în nobilele lor eforturi de a salva vieţile celor aflaţi în situaţii de urgenţă. Pompierii din România îşi desfăşoară activitatea într-un mediu complex şi periculos, expunându-se în mod constant pericolelor pentru a proteja vieţile şi bunurile cetăţenilor”, a scris preşedintele în mesaj, potrivit news.ro.

Ziua Pompierilor ne oferă prilejul să ne exprimăm recunoştinţa şi respectul faţă de aceşti eroi discreţi, care rămân vigilenţi în serviciul nostru, indiferent de circumstanţe. Ei sunt primii care răspund la apelurile de ajutor, intervenind în situaţii dificile şi periculoase”. (...)

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un pompier rănit în urma exploziilor de la Crevedia, regretă că nu și-a putut salva colegul: ”Voiam de fapt la Bruxelles, pentru colegul meu, să mă vadă, contează mult”

Fie că se confruntă cu flăcările unui incendiu devastator, fie că acţionează în mijlocul unei furtuni dezlănţuite sau intervin în cazul unui accident grav, aceşti salvatori curajoşi acţionează fără ezitare, punând pe primul loc siguranţa noastră.

Demonstrează un curaj autentic, alimentat de dorinţa sinceră de a ajuta şi de a proteja. Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noştri, iar gândurile noastre se îndreaptă astăzi şi către cei răniţi în acele explozii devastatoare. Asemenea evenimente dramatice ne reamintesc cât de importantă este pregătirea noastră, a comunităţilor şi a societăţii în general pentru a preveni şi a gestiona eficient situaţiile de criză”, a mai spus președintele României.  

Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare a mai multor pompieri 

Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit, în semn de " apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia, fiind răniţi în timpul operaţiilor de stingere a flăcărilor, de evacuare a populaţiei, de căutare-salvare şi evacuare a victimelor":

* Ordinul "Bărbăţie şi Credinţă" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari: colonelului Dumitrescu Alexandru Dan-Petrişor, colonelului Hantăr Neculai Alfred-George, căpitanului Visarion Bogdan Cătălin-Nicolae şi sublocotenentului Popescu Pompiliu-Ion Radu-Adrian.

* Medalia "Bărbăţie şi Credinţă" Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, plutonierului adjutant şef Boştinaru Constantin Stelian, plutonierilor adjutanţi Buneci Ion Adelin-Spiridon, Oprea Marian Victoraş şi Niţeanu Gheorghe Constantin-Aurel, plutonierilor majori Oprea Silviu Ionuţ-Florin, Baciu Nicolai Constantin şi Ştefan Ion Nicolae Bogdan şi plutonierului Socol Graţian Radu-Graţian-Andrei.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, tot cu ocazia acestei zile, Klaus Iohannis a mai conferit Ordinul "Bărbăţie şi Credinţă" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Ţara Bârsei" al judeţului Braşov, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş şi Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" al judeţului Suceava, în semn de "apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu dovedite în îndeplinirea misiunilor de apărare a vieţii, bunurilor şi mediului împotriva dezastrelor şi incendiilor, precum şi în implementarea măsurilor de protecţie civilă", potrivit Antena3.ro

Citește și: Ziua pompierilor 2023. Pe ce dată are loc? Programul activităților și ceremoniilor din țară!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si